Edwards se vrací do sedla motocyklu

Po dvou závodech, které musel vynechat kvůli zranění, se vrací Colin Edwards do sedla svého motocyklu BMW-Suter a pojede Grand Prix Katalánska.

Colin Edwards bude slavit při závodě GP-Barcelona tento závodní víkend svůj comeback. Americký veterán si zlomil klíční kost při pádu během kvalifikace v Estorilu, když ho doslova setřelil klouzající motocykl ART francouzského jezdce Randy de Puineta, a musel vynechat jak závod GP Portugalska, tak i ten minulý v Le Mans. Tam ho nahradil v sedle motocyklu Suter-BMW  týmu Forward Australan Chris Vermeulen.

"Jsem nadšený, že jsem opět nazpět. Zřejmě ještě nejsem úplně zdráv, ale moc se těším. Tento víkend jsem si sice dopřál klid, ačkoliv jsem vlastně chtěl už začít trénovat", těší se na závodění Edwards.
Jeho Claiming-Rule-Team chce v Barceloně pokračovat ve vývoji nové elektroniky, kterou už Vermeulen testoval v dešti při GP Francie v Le Mans. "Opravdu se moc těším na celý následující víkend. Nemám už žádné bolesti a pohyblivost není nijak omezená. Hodně jsem plaval a jsem asi na 90% mého normálního zdravotního stavu".

Jeho dočasný náhradník Chris Vermeulen by se měl stát testovacím jezdcem stáje Forward s možností několika startů s wild card. Jeho výhodou je, že několik techniků současného týmu už s Vermeulenem v minulosti pracovalo a proto dostal příležitost právě on, zatímco továrna BMW nabízela Troye Corsera a zájem měl i Damien Cudlin. Hlavní slovo za Vermeulena měl ale specialista na Data-Recording Dirk Debus, který společně s Eskilem Suterem přesvědčili týmového šéfa Giovanniho Cuzariho. A s Chrisem Vermeuelenem panovala v Le Mans po všech stránkách velká spokojenost, když v popředí rozhodně nestály jeho dosažené výsledky, nýbrž další vývoj motocyklu Suter-BMW a 29-letý Australan byl schopen podat týmu hodně obsáhlé informace o novém biku CR.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist