Edwards bude testovat FTR-Hondu

Po tomto závodním víkendu v Mugellu bude americký jezdec Colin Edwards při oficiálních testech IRTA na stejné trati testovat motocykl CR FTR-Honda, neboť současného motocyklu Suter-BMW má už plné zuby.

Forward Racing se rozhodl k radikálnímu kroku a chce vyměnit dosavadní motocykl Suter-BMW za jiný. Důvodem jsou přes hodně vysoké intestované finanční prostředky do tohoto projektu absolutně neuspokojivé výsledky, kterých doposud dosáhl americký jezdec Colin Edwards. Ten získal v šampionátu pouhých 8 bodů a je aktuálně na 18. místě a v hodnocení jezdců s motocykly CR se nachází až na 7. místě, když za ním jsou pouze Hernandez a Silva. Nejlépe dojel zkušený Američan jako 12. hned v úvodním Kataru a také nyní na Sachsenringu, přičemž ambice jeho a týmu byly jistě na úrovni obou pilotů týmu Aspara, tedy Randyho De Punieta a Aleixe Espargara.
Nyní bude Colin Edwards absolvovat v Mugellu test s motocyklem FTR-Honda, neboť manažérovi týmu Giovannimu Cuzarimu už zřejmě došla trpělivost. Důvodem je skutečnost, že ani při Grand Prix Německa se u doposavadního motocyklu Suter-BMW neprojevilo žádné vývojové zlepšení v otázce podvozku či elektroniky, naopak motocykl především ve druhém volném tréninku vůbec nefungoval a Edwards v něm stihl objet pouhých 8 kol.
V kvalifikaci ztratil Edwards na Stonera 4,3 sekundy a vše okomentoval slovy: "This bike is a piece of shit".

Zatímco britská firma FTR od prvního závodu v Kataru už čtyřikrát updatovala své šasí, ostatně na stoupajících výsledcích Michele Pirra to je i vidět, tak Suter doposud nepřipravil vůbec nic: "Mám plán B, ale i C", říká Giovanni Cruziani. Tou možností "C" je, že i Edwards by si dovedl představit možnost závodit se superbikovým motorem Yamaha, zabudovaným do podvozku FTR: "Máme problémy s motorem, podvozkem a s elektronikou. Naopak brzdy, pneumatiky a kompletní setup výfuku jsou absolutně v pořádku. V poslední době máme i problémy s přidáváním plynu".

Pokud by opravdu došlo ke změně motocyklového dodavatele, tak je právě letní přestávka tím správným časovým obdobím, neboť by tým Forward mohl s novým motocyklem vyrazit už v Indianapolis.
Švýcarský dodavatel podvozků Eskil Suter si zřejmě nedělá moc velké naděje na udržení současného týmu Forward a už vůbec nečeká na jeho další krok. Naopak začal jednat s jinými týmy a skutečný zájem projevil Ioda Racing, který doposud jezdí s vlastním podvozkem, do kterého je zabudován superbikový motor Aprilia. Nováček MotoGP a jezdec této stáje Danilo Petrucci je v aktuální bodové tabulce MotoGP těsně před Edwardsem na 6. místě v hodnocení CRT s 9 body a s nejlepším výsledkem jako 11. při závodě DutchTT v Assenu.

"Danilo si může vzít klidně můj motocykl, prosím!", řekl "Texas Tornado".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist