Dvě Yamahy M1 Open třem ladičkám stačí

Letošní ročník motocyklového šampionátu byl premiérovým pro kategorii Open v mistrovství světa prototypových motocyklů MotoGP. Tým Forward Racing jako jediný využil možnosti pronájmu pohonných jednotek a rámů motocyklů Yamaha M1, které byly s elektronikou specifikace Open, měkčím obutím a palivem navíc nepřekonatelné.

Tedy alespoň v případě jednoho z jezdců týmu NGM Mobile Forward Racing. Titul v kategori Open totiž vyhrál španělský závodník Aleix Espargaró, který patřil mezi nejlepší jezdce od začátku až do konce sezony. Byl také vůbec první, kdo s motocyklem specifikace Open získal umístění na stupních vítězů, když na deštěm zmáčeném okruhu v Aragonii projel cílem závodu královské kubatury druhý.
Třebaže Colin Edwards a Aleix Espargaró udělali v rámci vývoje a propagace spojení Forward-Yamaha víc než dost, ani pro rok 2015 si nikdo z týmů M1 ve specifikaci Open nevybral. Yamaha sice měla možnost připravit ještě dva stroje navíc, ale fakt, že nakonec zůstanou u dvou jako letos, jim těžkou hlavu nedělá. S motocykly Forward-Yamaha tak v příštím roce pojede nová sestava Forward Racingu Stefan Bradl a Loris Baz.
V rozhovoru pro Motorcycle News na toto téma Lin Jarvis z Yamaha Motor Racing uvedl: „Jsme rádi, že pokračujeme s Forward Racingem. Našim hlavním cílem je provozovat tovární tým a Tech 3, takže toto je další projekt, který děláme v rámci podpory šampionátu.“

„Víc týmů pro nás nic nezlepší. Na tomto projektu nic nevyděláme, takže jeho podpora vyžaduje další finanční zdroje. Pro nás je důležité mít tým prvotřídních kvalit, takže s Forward Racingem máme kvalitní jezdce, kteří budou usilovat o vítězství v kategorii Open, což nám dělá velkou radost. Nepotřebujeme čtyři nebo šest jezdců, my jsme spokojeni s dvěma.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist