Dvě vteřiny a dvaadvacáté pořadí

Karel Abraham v dnešní druhý tréninkový den opravdu hodně zatáhl. Po té co jeho Aprilii v ranním volném tréninku potkala technická závada, dokázal odpoledne o 2 sekundy zrychlit.

Nádherně modré nebe, slunečno a jemný větřík. Průvodní znaky, které provázely druhý kvalifikační den před první tureckou Grand Prix v historii motocyklového sportu. Karel Abraham odpoledne dokázal ukrojit další 2 sekundy a toto zlepšení jej pak posunulo na 22.příčku startovního roštu.
Karel Abraham:
„Ráno byla ukrutná zima, že se pomalu nedalo ani pořádně jezdit. Po deseti minutách jsem pomaličku zrychloval a pak mi mechanici ukázali, abych zajel do boxů. Po nezbytné kontrole motocyklu a drobných úpravách na nastavení se však motocykl již nepodařilo nastartovat. Vadný píst při zchladnutí přimáčkl pístní kroužek a motor se tak vlastně stal nefunkčním, což pro mne znamenalo, že už jsem se na trať na posledních 20 minut nedostal. V kvalifikaci jsem pak splnil to, co jsem si včera předsevzal. Dokázal jsem zrychlit o 2 vteřiny a tím i poskočit na dvaadvacátou příčku. Své nejrychlejší kolo jsem zajel v posledních minutách v závěsu na španělákama Terolem a Espargarem.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist