Dvě odvrácené strany u Suzuki

Skvělý výsledek Vermeulena a zklamání u Hopkinse, to jsou dvě strany mince v podání jezdeckých výkonů továrních jezdců Suzuki v Red Bull US GP.

Fantastické druhé místo získal Chris Vermeulen na americkém okruhu Laguna Seca. V závodě, do kterého startoval z první řady, získal Australan své třetí pódium v této třídě, ovšem první v kariéře, které má ze suchého asfaltu. Vermeulenův týmový kolega John Hopkins prožil zcela odlišné pocity, když o svém výsledku prakticky rozhodl ve druhé zatáčce, kde havaroval. Poté sice svůj stroj ještě dokázal znovu osedlat, zastávka v boxech a ztráta kola ho však i přes skvělé časy na úrovní druhého Vermeulena poslala na poslední bodované 15. místo.
Chris Vermeulen – 2. místo
Jsem absolutně šťastný, že jsem zde v Laguně na pódiu. Vloni jsem jezdil také hodně rychle, ale to se nepodařilo v závodě proměnit. Suzuki překonalo problémy a měli jsme tak skvělý víkend. Pneumatiky Bridgestone pracovaly ohromně, pouze já a Casey jsme mohli hned od startu jezdit dobré časy. Bohužel jsem se ho nedokázal celý závod udržet, ale jsem velmi šťastný, že jsem druhý. Nyní pojďme kupředu a dostaňme se ještě o kousek dál.
John Hopkins – 15. místo
Co mohu říci? Je to ohromné zklamání. Zvláště pak, že to byl můj domácí závod a já tak z něj brzo vypadl. Až do havárie vše fungovalo dobře. Dobře jsem odstartoval a snažil jsem se najíždět z pravé strany. Nicky jel zeširoka a já ho chtěl zevnitř podjet. Myslel jsem si, že mě vidí, ale jak on chtěl rychle zase do ideální stopy, dotkli jsme se. Trefil se do mé páčky přední brzdy a já šel. Vrátil jsem se do boxu a můj tým se snažil rychle vyměnit poškozené části motocyklu, takže jsem mohl zpět do závodu. Chtěl jsem se vrátit do závodu a absolvovat alespoň jakousi simulaci, ale nyní po závodě vidím své časy a jsem ještě více zklamaný. Ale dobře, to je závodění. Suzuki a pneumatiky Bridgestone dnes pracovaly opravdu dobře, děkuji Stuartovi a všem ostatním chlapcům za jejich skvělou práci během celého víkendu. Rád bych poblahopřál Chrisovi k jeho pódiu. Nedosáhl na něj vloni a tak si ho letos zaslouží. Jsem si jistý, že kdyby se nějaké věci nestaly, byl bych na něm také.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist