Dve novinky z kubatury do 250 ccm

Australsky jezdec Anthony West, podepsal smlouvu s novou italskou staji, ktera vznikla spojenim tymu Matteoni a Angaia Racing. Na teto fuzi se dohodli jak Massimo Matteoni - majitel stejnojmenne staje, tak i Paolo Tajana - majitel tymu Angaia Racing.

Ackoliv doposud Dorna a IRTA neschvalily tuto staj oficielne do startovni listiny kubatury 250 ccm, tak Australan Anthony West pojede zavody Grand Prix 2007 za novou staj, ktera vznikla sloucenim Matteoni Racing a Angaia Racing. Jako motocykl bude mit "protinozec" k dispozici motocykl Aprilia RS-LE rocniku 2007. Vyhlaseny "vodnik" West - jezdil i tovarni motocykl KTM, se vzdy vymlouval na spatny motocykl, naposledy vloni v nemeckem tymu Kiefer Bos. Nyni ovsem uz zadna vymluva platit nebude, na semi-Aprilii dokazal vloni uz odepisovany italsky ex-mistr sveta Roberto Locatelli poradne zatapet i jezdcum na tovarnich motocyklech. Jeho tymovym kolegou bude ve stejne tride Francouz Jules Cluzel, zatimco mlady Ital Lorenzo Zanetti pojede za stejnou staj kitovou Aprilii ve tride do 125 ccm.
Jen pro doplneni, puvodne chtel tym Angaia Racing jet MS 2007 v kubature do 250 ccm s nasim Jakubem Smrzem a Italem Lucou Morellim. To vsak IRTA a Dorna neaxeptovaly...!!!
Minimalne rok pauzy od zavodeni pro Manuela Poggialiho.
Dvojnasobny mistr sveta Manuel Poggiali si vybira v roce 2007 neplanovanou dovolenou. Jelikoz nemel na letosni rok zadnou poradnou nabidku, tak si Sanmarinan Poggiali po vzoru Maxe Biaggiho zvolil variantu rocniho odpocinku.
Tri roky je tento 23-lety jezdec bez vyraznejsiho uspechu. Talentovany zavodnik vstoupil do zavodu Grand Prix v roce 1999, a v letech 2001 az 2003 vyhral dva tituly mistra sveta a jeden vize-titul v nizsich kubaturach. Davali ho na uroven Melandriho, ovsem on sam mel predevsim psychicke problemy, ktere se snazil resit ruznymi dietami a take nesmyslnym joggingem v tom nejvetsim vedru, kdy byl viden, jak oblecen v teplakovou bundu beha paddockem...! A kdyz i jeho "zachrance" Harald Bartol ztratil posledni kapky trpelivosti, tak musi nyni Manuel Poggiali nucene odpocivat. Jen pro dokreslenou, v lonskem roce skoncil Poggiali ve tride do 250 ccm celkove jako 13., zatimco jeho stajovy kolega Japonec Hiroshi Aoyama dokazal na stejnem motocyklu nejen dojizdet na stupne vitezu, ale dokonce i vyhravat zavody Grand Prix.
"Nebylo to lehke rozhodnuti, ale spravne. A pokud dosatanu na rok 2008 dobry motocykl, tak se opet objevim na startu zavodu Grand Prix", rekl o svem minimalne rocnim opdocinku 12-ti nasobny vitez zavodu GP trid 125 a 250 ccm, ktereho jsme mohli videt celkem 35x na stupnich vitezu v techto tridach.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist