Dva pády Quartarara a ztráta statusu lídra MotoGP

Dva víkendy na Red Bull Ringu nebyly pro francouzského závodníka Fabia Quartarara úplně ideální, jelikož tato dráha není třem ladičkám zaslíbená, což už se nedalo říct o Misanu, kde se jela o víkendu Velká cena San Marina. Vedoucí jezdec šampionátu Quartararo si velmi dobře vedl v přípravě a do závodu se kvalifikoval třetím časem. Bohužel v samotném závodu zaznamenal Francouz hned dva pády a v průběžném hodnocení přišel o jednu pozici.

Po závodu v Misanu je Fabio Quartararo druhým mužem průběžného hodnocení. Na vedení mu nyní schází šest bodů, o které bude bojovat ve druhém klání v Misanu, které se jede na stejné dráze už tento víkend. Po skončení závodu Fabio Quartararo prozradil proč mu klání v Misanu nevyšlo, ale nejdříve jeho slova patřila týmovému kolegovi a vítězi Velké ceny San Marina, italskému jezdci Morbidellimu. „V první řadě chci poblahopřát Francovi, protože si vítězství zasloužil,“ řekl Francouz.

„Pro mě to byl hodně těžký závod, ale nezbývá než si z něho vzít ponaučení. Udělal jsem chybu. Hodně tvrdě jsem zkoušel předjet Mavericka a díky tomu se mi přehřála pneumatika. Udělal jsem předjetí, bylo to správně provedeno, ale Jack (Miller) jel vpředu a já chtěl zachytit jeho nástup, nicméně až příliš rychle. Hodně pozdě jsem šel na brzdy a přišel o předek.“

„Dost s předjížděním válčíme a je to něco nad čím musíme ještě zapracovat. Samozřejmě, že jsem zklamaný, protože také já měl rychlost k tomu, abych bojoval o přední pozice. Ale je třeba si z toho vzít ponaučení a nezopakovat stejnou chybu další víkend. Mohli jsme vidět pět různých vítězů v šesti závodech, máme tak úžasně vyrovnané mistrovství, a já se budu dál snažit odvádět maximum,“ dodal Quartararo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist