Dva dny po státnicích je Abraham v Mugellu sedmnáctý

Ve středu složil Karel Abraham závěrečnou zkoušku magisterského studia práv a o dva dny později už seděl na svém motocyklu v úvodním tréninku na Velkou cenu Itálie v Mugellu. Po prvním dni je český jezdec na sedmnáctém místě se ztrátou 2,323 vteřiny na nejrychlejšího Marca Marqueze.

Všichni jezdci zajeli své nejrychlejší časy v dopoledním tréninku. Kvůli dešťovým přeháňkám většina jezdců královské kubatury odpolední druhý volný trénink vynechala, takže v kombinaci časů zůstává Karel Abraham sedmnáctý.

„Státnice vyšly luxusně, co se týče času, bylo to trochu narychlo, ale stihl jsem pokračovat rovnou sem a stihl jsem přípravu. Takže mám jednu velkou starost z krku,“ prozradil Karel Abraham.

„Co se týče závodění, tak je dost neobvykle chladno. Každopádně je to pro mě příjemnější než vedro. Odpolední déšť nám trochu překazil plány, počítali jsme když už tak s plným deštěm. Je to škoda, potřebovali jsme to, ale v podstatě nikdo nejezdil, takže nejsme ve srovnání s ostatními pozadu,“ dodal český závodník.
Šéfmechanik Cardion AB Motoracing Marco Grana k pátečním jízdám uvedl: „Je škoda, že jsme přišli kvůli počasí o celý odpolední trénink. Karel objel jen jedno kolo na mokré pneumatice, abychom z ní ojeli svrchní vrstvu a měli ji případně připravenou na sobotu nebo nedělní dopoledne.“

„Nicméně z dopoledního tréninku mám dobrý pocit. Karel zajel hodně kol na úrovni minuty a padesáti vteřin, což je na první trénink dobré. Zítra zkusíme ještě modifikovat nastavení, aby zadní pneumatika motorky lépe držela. Abychom mohli být v kvalifikaci mezi nejlepšími patnácti, musíme zrychlit na 1:49,0.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist