Duo v zeleném míří do Valencie

Tovární tým Kawasaki Racing jde do posledního závodu sezóny 2007 se vztyčenou hlavou, jejich stroje Ninja ZX-RR v posledních závodech ukázaly, že vývoj pokračuje správným směrem.

Na okruh Valencia se chystá také tovární tým Kawasaki Racing, s jehož barvami se bude loučit francouzský jezdec Randy de Puniet. Francouz letos postupně zlepšoval zelený stroj, až s ním byl schopen dosáhnou na druhé místo v Grand Prix Japonska. De Puniet v minulosti na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie dosáhl na zajímavé výsledky, v roce 2003 zde vyhrál závod třídy 250 ccm, ve kterém byl o rok později třetí, a snad i proto všichni v zeleném doufají, že to bude loučení úspěšné.
S Kawasaki dál bude pokračovat Anthony West, který v pozici týmového kolegy Randy de Punieta figuruje od GP Velké Británie. Westova chyba při startu Grand Prix Malajsie, kdy se s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-RR postavil na špatné místo startovního roštu, ho stála patrně jeden z nejlepších výsledků jeho krátké kariéry jezdce třídy MotoGP. 26 roků starý Australan tak nyní doufá, že se vyhne nováčkovským chybám, a že na španělském okruhu potvrdí dobrým výsledkem svou příslušnost do elitní skupiny motocyklových závodníků.
Randy de Puniet
“Valencia je má oblíbená dráha, i když preferuji rychlé okruhy, tento mám docela rád. Když jsem jezdil s dvěstěpadesátkou, tak jsem tam byl třetí a jednou jsem i vyhrál. Mohlo by to být tedy pro mě dobré místo. Je těžké tam jezdil stabilně rychle, protože se tam musí neustále udržovat maximální koncentrace. Pokud dokážete jezdit bez chyb, můžete skončit na dobrém místě. Po posledních třech závodech se cítím dobře, tyto závody mi daly dvě umístění mezi nejlepší šesticí a jedno pódium. Doufám tedy, že i ve Španělsku můžu získat dobrý výsledek, zvláště pak, když se jedná o poslední závod sezóny a dokonce můj poslední na Kawasaki. Byl jsem s Kawasaki poslední dva roky a mám na ty roky mnoho dobrých vzpomínek. Než odejdu, tak bych chtěl získat další pódium. Motocykl nyní pracuje hodně dobře, ale uvidíme co se o víkendu stane.“
Anthony West
“Okruh samotný je hodně úzký a pro tyto velké stroje to bude opravdu těžké, ale je to ohromná výzva. Některé úseky vyžadují dobrou akceleraci a dobré brzdy. Je tam mnoho těsných vlásenek, které na sebe navazují. Ale okruh je to hezký, celý ho můžete vidět z boxů. Je to trochu jako dráha pro motokáry. V každém případě doufám, že se mi tam bude dařit. Doufám, že se mi podaří kvalifikovat stejně jako v Sepangu, ale tentokrát neudělám žádnou hloupou chybu. Jakmile budu moci, chci sezónu zakončit dobrým výsledkem.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist