Ducati věří ve slunečné počasí

Valentino Rossi a Nicky Hayden jsou přesvědčeni, že data z Estorilu - závodní víkend a test - jim pomohou i v Le Mans, ačkoliv se jedná o úplně odlišné okruhy.


„Le Mans je historický okruh a já se vždy na místa s dlouhou motoristickou tradicí rád vracím, i když je tato zvláštní trať postavená stylem „stop-and-go“. Atmosféra na tribunách je zde vždy výborná. Trať není tak technicky náročná, ale udržet na ní dobrý rytmus bývá dost obtížné. Je tady pár zatáček, kde se musí opravdu tvrdě brzdit, takže je hodně důležitá dobrá akcelerace. Uvidíme, jak se nám podaří se s touto charakteristikou okruhu vypořádat. Vracíme se na trať po testech, které potvrdili, že jsme se vydali správným směrem a i když jsme zatím jen v první fázi, tak doufáme, že se nám podaří pro tuto trať najít správné nastavení, aby jsme byli v kvalifikaci rychlí. Pracujeme tvrdě a postupujeme kupředu, ale ještě se potřebujeme zlepšit.“, říká aktuálně čtvrtý jezdec MS kubatury MotoGP Valentino Rossi, který má na Le Mans nejlepší vzpomínky z let 2002, 2005 a 2008, kdy zde vyhrál.

„Le Mans pro mě v minulosti nikdy nebyla okruhem, kde by se mě dařilo. Nikdy jsem zde nestál na stupních vítězů nebo v první řadě na startu, ale byl jsem tady minulý rok čtvrtý, což byl můj nejlepší výsledek. Pokusíme se využít dat z posledních testů a uvidíme, jestli se nám je podaří využít na této trati. Počasí může být v Le Mans proměnlivé a to může taky sehrát svou roli. To, na co se těším je to, že vím, že je náš motocykl velmi dobrý při razantním brzdění, kterého je zde hodně. Většinou zde nemáme dobrou přilnavost pneumatik, takže to je něco, na čem asi budeme muset vážně zapracovat. Jdeme do toho a uvidíme, co se nám tady podaří dosáhnout.“, míní Nicky Hayden, nacházející se v MS o pouhý 1 bod za Rossim a který zatím v Le Mans nejlépe dojel vloni jako čtvrtý.  


Ona opravdu francouzská trať v Le Mans Ducatkám příliš nevyhovuje, za celou dobu závodění v královské kubatuře od roku 2003 si jezdci na červených motocyklech továrního týmu Marlboro Ducati připsali pouze dvě podiová umístění - v roce 2006 skončil Loris Capirossi druhý a o rok později Casey Stoner třetí, tedy v sezóně kdy získal pro Ducati titul mistra světa.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist