Ducati testuje v Jerezu

Ducati Marlboro testuje na okruhu Jerez de la Frontera, kde dvojici Capirossi-Checa doplnil také Francouz Régis Laconi.

Skvělé počasí přivítalo tovární tým Ducati Marlboro při jejich prvním testu s pneumatikami Bridgestone. Tento test se dnes začal na španělském okruhu Jerez de la Frontera, kde se oficiální jezdci Loris Capirossi a Carlos Checa intenzivně věnovali testování právě nového obutí značky Bridgestone.
Oba jezdci byli na závěr dne velmi spokojení, oba se velmi rychle adaptovali na zcela jiné pneumatiky. Loris Capirossi dokončil celkem 53 kol, při kterých zajel nejrychlejší čas 1:42,29, zatímco Carlos Checa při 56. kolech dokázal zajet 1:42,45. Oba jezdci jezdili na letošních modelech Ducati Desmosedici GP4 a oba testovali nový rám motocyklu, který byl již testován na Phillip Islandu i ve Valencii.
Společně s oficiálními jezdci testuje s továrním týmem Ducati také francouzský superbikový jezdec Régis Laconi, který narozdíl od Capirossiho a Checy jezdil se zcela novým motocyklem GP5, jenž předním testoval již Vittoriano Guareschi na okruhu ve Valencii. Laconi se zaměřil na nastavení motoru a na "sladění" s novými pneumatikami. Během svých 48. kol zajel Francouz nejlepší čas 1:44,18.
Test týmu Ducati Marlboro pokračuje zítra a ve čtvrtek.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist