Ducati se vrací ke kořenům, oficiálně představila tým pro letošní sezónu

Ducati představila svůj tým pro sezónu 2021 neobvykle. Místo tradiční živé prezentace se kvůli pandemii koronaviru rozhodla natočil třicetiminutové video, v němž uvedla vše důležité.

Tovární tým Ducati se v letošním roce, co se zbarvení motocyklu týče, vrátí ke svým starým kořenům. Nový vzhled strojů inspiroval superbikový motocykl Carla Fogartyho.

Kromě barevné změny Ducati zároveň oznámila nového titulního sponzora. V sezóně 2021 bude jezdit pod názvem Ducati Lenovo Team. Čínský výrobce počítačů tak nahradil dlouholetého sponzora, společnost Philip Morris a její značku Malboro.

 

Tovární stáj Ducati dostála změny na obou jezdeckých postech. Místo Andree Doviziosa a Danila Petrucciho uvidíme v sedačkách jejího motocyklu Jacka Millera Francescem Bagnaiou, kteří minulý rok tvořili úspěšný tandem v týmu Pramac Racing. „Oba jsou extrémně talentovaní, mladí a mají spoustu zkušeností,“ uvedl Gigi Dall’Igna.

„Jack i Pecco mají potenciál a myslím, že mohou nejen obhájit titul nejlepšího konstruktéra, ale bojovat také o titul nejlepšího jezdce. Kvůli pravidlům jsme nemohli změnit nějaké součástky na motocyklu, i tak jsme ale během zimy pracovali na tom, abychom udělali náš stroj konkurenceschopnějším a připraveným na novou sezónu,“ dodal.

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
33.petr přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist