Ducati: Přijde v Jerezu zlom?

Díky zkušenostem z předsezonních testů by chtěl Valentino Rossi v Jerezu znovu na sebe upozornit a nechat tak zapomenout na svůj špatný výkon v Kataru. Nicky Hayden se na následující závodní víkend dívá hodně pozitivně.

V Kataru neskončil Valentino Rossi jen za "rookiem" Stefanem Bradlem, nýbrž byl poražen i pilotem satelitního týmu Pramac-Ducati Héctorem Barberou. Na konci závodu byla italská hvězda  odmávnuta šachovnicovým praporkem na hodně špatném 10. místě a po tak frustrujícím začátku sezóny hovořil tovární pilot Ducati poprvé otevřeně o ztrátě motivace.
Tovární tým Ducati bude i v Jerezu ve středu zájmu, to je jasné. Ve Španělsku by se mělo projevit jednoznačné zlepšení díky zkušenostem z testů, neboť Rossi si vždy stěžoval, že nemůže motocykl Ducati vyvíjet dle svých zkušeností, protože se málo testuje. To ale v Jerezu není ten případ, takže se dá očekávat konečně zlomový výsledek u tohoto týmu: "Na konci třídenních testů v březnu jsme našli velmi dobrý set-up pro GP12. Díky tomu máme na tomto okruhu velmi dobrý základ pro nastavení motocyklu. Bude hodně důležité, abychom v pátek a v sobotu dobře pracovali. Musíme se koncentrovat na to, abychom pracovali správným směrem a z našich možností našli to nejlepší řešení" říká před Jerezem Rossi, který už na tomto okruhu vyhrál v královské kubatuře celkem šest závodů (2001-2003, a dále potom vždy v lichých rocích 2005, 2007 a 2009) a který pojede v neděli svou 200. Grand Prix v královské kubatuře.
Rossiho týmový kolega Nicky Hayden je před následujícím závodem plný optimismu: "Jerez je vlastně druhým startem do sezóny. Je to zvláštní okruh, velmi náročný, pouze s málo rovinkami. Aby se zajel dobrý čas na jedno kolo, tak je potřeba zvládnout obě poslední pravé zatáčky. V minulém měsíci jsme zde sice testovali, ale absolvovali jsme už i jeden závod, takže musíme vzít v úvahu všechna data. V minulém roce zde bylo hodně špatné počasí, takže jsem zvědav, jaké to bude letos", říká vloni třetí muž z tohoto okruhu, Američan Nicky Hayden.
Hayden musel kvůli zranění vynechat v zimě některé testy, aby se vyléčil ze svých zranění a to chtěl nyní dohnat při privátním testu v Mugellu, ovšem déšť udělal 30-letému pilotovi škrt přes rozpočet: "Nicky testoval dva dny v Mugellu. Doufali jsme, že tak dožene testovací ztrátu ze zimy, kdy byl zraněn, ale počasí bylo proti. Přesto poznal lépe svůj motocykl a je přesvědčen, že našel správný set-up", komentoval testy v Mugellu týmový manažér Vittoriano Guareschi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)




TOPlist