Ducati potvrdila přestup do kategorie Open

Osmadvacátý únor byl posledním dnem na oznámení změn, jenž měly jednotliví výrobci a týmy k tomu, aby dali na vědomí, zda do sezony 2014 nastoupí s prototypovými motocykly ve specifikaci Tovární nebo Open. Ducati dnes informovala, že v nadcházející sezoně pojedou v kategorii Open.

Předsezonní testy v Sepangu měl italský výrobce využít k tomu, aby srovnal obě verze Desmosedici ve specifikaci Tovární plus Open a na základě výsledku se pak rozhodl, zda do nové kategorie Open půjdou všichni jejich jezdci nebo jen Yonny Hernandez s Desmosedici GP13, jak bylo původně v plánu. Kdy padlo rozhodnutí je otázkou, ale dnes byla každopádně tato změna oficiálně potvrzena.
Italská Ducati tímto rozhodnutím obětovala vývoj vlastních elektronických systémů, protože nyní bude muset použít předpisy stanovenou elektroniku Dorny. Na oplátku tím získá čtyři litry paliva navíc, dvanáct motorů na sezonu a o stupeň měkčí pneumatiky ve srovnání s motocykly specifikace Tovární.

Tovární tým Ducati s jezdci Andrea Doviziosem a Calem Crutchlowem bude závodit s motocykly Desmosedici GP14 ve specifikace Open. Na stejném motocyklu rovněž pojede Andrea Iannone z Pramac Racingu. Podle Ducati Corse má tato změna přinést větší svobodu ve vývoji (především pohonné jednotky) a také zlepšit jejich konkurenceschopnost v mistrovství světa.
„Nové technické předpisy jsme si pečlivě prostudovali a dospěli k závěru, že kategorie Open je za stávající situace pro Ducati nejzajímavější,“ uvedl šéf Ducati Corse Luigi Dall'Igna. „V tomto roce musíme během sezony pokračovat ve vývoji našich motocyklů s cílem zlepšit naši konkurenceschopnost, a tovární specifikace se pro naše potřeby zdála příliš omezující.“

„Jsme si jisti, že elektronický komplet od Magneti Marelli a Dorny má velmi dobrou kvalitu a umožní bezvadné řízení všech hlavních funkcí motocyklů,“
dodal Luigi Dall'Igna.
Po tomto kroku Ducati, má nyní myšlenka kategorie Open v mistrovství světa silničních motocyklů mnohem silnější pozici než měla ještě do dnešního dne.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist