Ducati od Texasu s dvaadvaceti litry paliva

Umístění továrních jezdců italského výrobce Andrea Doviziosa a Andrea Iannoneho na stupních vítězů katarské Grand Prix bylo pro všechny fanoušky Ducati skvělým vyvrcholením zahajovacího podniku sezony mistrovství světa silničních motocyklů. Pro týmy s motocykly Desmosedici, které mají specifikaci Tovární, ale s možností čerpání výhod kategorie Open, nyní přichází moment, kdy o jednu z výhod přicházejí.

Protože Andrea Dovizioso získal pro italskou značku jedno třetí místo už loni v Texasu, dávají další dvě umístění na stupních vítězů v Kataru součet tří umístění na pódiu v závodech na suchém povrchu. To v rámci předpisů znamená, že všechny motocykly Ducati specifikace Tovární s možností čerpání výhod Open s okamžitou platností přichází o výhodu startovat do závodu MotoGP s maximem 24 litrů paliva. Nově je maximum dle předpisů stanoveno na 22 litrů paliva.
Podle zástupců Ducati není tato změna nijak zvlášť omezující, protože už nyní měly stroje Desmosedici nastoupit do závodu s dvaadvaceti litry paliva a podobně to bylo také loni. Toto omezení se od závodu v Texasu týká jak jezdců tovární stáje Andrea Doviziosa a Andrea Iannoneho, tak jezdců satelitu Pramac Racing Yonny Hernandeze a Danila Petrucciho.

Tým Avintia Racing také letos závodí s motocykly Ducati Desmosedici, ale ty již mají komplet oficiální vybavení Magneti Marelli a jsou v kategorii Open. Jezdců Hectora Barbery a Mike Di Meglia se tak avizované změny ohledně snižování množství paliva netýkají.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist