Ducati Marlboro před Laguna Secou

Tovární tým Ducati Marlboro chce na americkém okruhu dosáhnout na co nejlepší výsledek, kterým by chtěl navázat na úspěchy ze superbiků.

Na jednu z nejočekávanějších Grand Prix této sezóny – Red Bull U. S. Grand Prix, cestuje pln cílů i tovární tým Ducati Marlboro, který nabídne americkému publiku Itala Lorise Capirossiho a Španěla Carlose Checu. Okruh, který otestuje rychlost a statečnost jezdeckého pole MotoGP, přirovnává italský výrobce k americkému rodeu. Jak Carlos Checa, tak i Loris Capirossi již v minulosti na americkém okruhu závodili, když zde absolvovali závod třídy 250 ccm. Nyní na ně však čeká zcela jiná jízda, kterou jim nabídne stroj Desmosedici GP5. Pro italského výrobce to je také v Grand Prix absolutně první představení před americkým publikem, o to více by chtěl v nedělním závodě uspět.
Italský jezdec Loris Capirossi již ví jak na okruhu Mazda Laguna Seca Raceway chutná pocit vítězství. V roce 1993 po vítězství v kvalifikaci triumfoval i v následném závodě třídy 250 ccm. Jeho týmový kolega Carlos Checa závodil na americkém okruhu v letech 1993 a 1994, kdy však byl ještě naprostým zelenáčem. Přesto dokázal v roce 1994 Checa dokončit v závodě čtvrtlitrů na solidním sedmém místě. Své zkušenosti s okruhem Laguna Seca má i šéftechnik týmu pan Corrado Cecchinelli, který před vstupem Ducati do MotoGP působil u úspěšného superbikového týmu továrny Ducati.
Carlos Checa v posledních letech velmi často navštěvoval americkou Kalifornii, kde byl vždy hostem svého přítele a bývalého úspěšného závodníka Wayne Raineyho, který žije nedaleko okruhu Laguna Seca. Carlos Checa také společně s Colinem Edwardsem navštíví ve středu 6. července město Los Angeles, kde bude hostem filmové společnosti Warner Bros'. Po prohlídce filmových studií této společnosti, které se nacházejí v Hollywoodu, bude Checovi s Edwardsem umožněno shlédnou natáčení nové verze filmu Dobrodružství Poseidonu, kde jednu z hlavních rolí hraje Kurt Russell. Po této prohlídce bude následovat oběd v Santa Monice, kde se Checa a Edwards sejdou s několika vybranými hollywoodskými celebritami.
Livio Suppo (šéf týmu Ducati Marlboro)
Máme již mnoho vítězství na okruhu Laguna Seca z dob superbikových závodů, ale toto je poprvé kdy budeme v Americe s motocyklem MotoGP. Jsme tímto startem velmi vzrušení, protože Spojené státy jsou pro nás velmi důležitý a úspěšný trh. Doufáme, že tento závod ještě více povzbudí zájem o Ducati. Bude to zajímavý víkend, protože ačkoliv naši jezdci a někteří technici okruh znají, nebyli jsme zde tak dlouho, že by to pro nás byl známý okruh.
Corrado Cecchinelli (šéftechnik týmu Ducati Marlboro)
Je to můj nejoblíbenější okruh. Laguna je nahoru a dolu, hodně se mi líbí zdejší vlnění zatáček. Dle mých zkušeností z tohoto okruhu vím, že to zde není záležitostí silného motoru, ale snadného a účinného zacházení s motocyklem. Jezdci zde také potřebují velkou důvěru k přednímu kolu, protože je zde mnoho míst, kde se brzdí v náklonu, zvláště pak v zatáčce číslo devět a deset. Zde mohou jezdci získat mnoho času.
Loris Capirossi
Na dvěstěpadesátce to byl dobrý okruh, ale nevím jak bude pracovat s motocyklem MotoGP. Velmi působivá bude zatáčka číslo jedna, také výjezd k Vývrtce, kde se bude používat hodně zadní brzda, aby se motocykl nestavěl na zadní kolo. Bude to rušný víkend s množstvím práce na nastavení motocyklu. Dobré je, že je náš motocykl nyní dost konkurenceschopný, a že Bridgestone usilovně pracuje a dodává hodně pneumatik k testování. Zcela jistě bude Laguna s motocyklem MotoGP něco úžasného. Velmi se těším na návrat k závodění v USA.
Carlos Checa
Naposledy kdy jsem jezdil v Lagune Sece, tak to jsem v Grand Prix teprve začínal. To byl můj první závod mimo Evropu, proto na to mám velké vzpomínky. Laguna je tolik nahoru a dolu, že je to jako motokros. Bude to na motocyklu MotoGP zcela jistě velmi zajímavé, ale vůbec ne snadné. V základu pracuje nyní můj motocykl docela dobře a tak doufám, že v Laguně bude také dobrý. Každopádně jsem tímto závodem velmi vzrušený. Je vždy dobré dělat něco nového a po jedenácti letech bude pro mne Laguna jako nový okruh.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist