Ducati bez Rossiho: Každý sebemenší detail bude rozhodovat

U Ducati to bude muset v roce 2013 fungovat i bez Valentina Rossiho. Co všechno se změnilo u italské továrny po šampionově odchodu?

Dva Rossiho roky na Ducati: Bez Pole position, bez vítězství, pouze tři hubená podia během 35 závodů GP - to rozhodně neodpovídá představám, které měl Valentino Rossi před svým příchodem na červenou bestii. Prostě i po dvou rocích s Rossim je jasné jedno, pouze Casey Stoner dokázal zkrotit Desmosedici. Pro rok 2013 by se ale mělo hodně změnit: S podporou automobilky Audi byly nově obsazeny nejen klíčové pozice u Ducati Corse, ale motocykl by se měl stát více ovladatelným.
Rossiho místo zaujme jeho krajan Andrea Dovizioso, který tak po boku zkušeného Nickyho Haydena (má na svém kontě 4 plné sezony a 68 závodů GP s tímto motocyklem), poprvé jel ve Valencii s továrním motocyklem Ducati. Ben Spies a Andrea Iannone pojedou za tým Pramac s tovární podporou: "Čekáme nyní na několik nových dílů. které jsme objednali a o kterých už delší dobu pouze sníme. Nyní konečně máme tu možnost, že je dostaneme" říká nový ředitel vývojového oddělení Filippo Preziosi.
Nový je i testovací pilot Michele Pirro. Ten je dostatečně rychlým jezdcem na to, aby mohl dostat motocykl a nové díly do závodní rychlosti, zatímco Franco Battaini, který se s ním bude o testovací práci dělit, bude absolvovat především vytrvalecké testy.

Ve Valencii se testovalo nové šasí, v Jerezu pak jezdil Hayden i s novou kyvnou vidlicí. "Pracujeme nyní na každém sebemenším detailu, abychom v každé oblasti byli silní. Samozřejmě, že potřebujeme více finančních prostředků, ale ty nyní máme. Můžeme také hovořit s našimi kolegy o elektronice a o motorech a některé věci dále vylepšovat", vysvětluje Preziosi, který je skálopevně přesvědčen o tom, že brzy nastane doba, kdy Ducati bude opět získávat poháry za podiová umístění.
Zatímco Rookie Andrea Iannone je svým novým motocyklem doslova nadšen, tak 31-letý Nicky Hayden je trochu opatrný: "Není to zas tak jednoduché, najít naráz magickou formuli pro všechny věci".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist