Druhá polovina července, šance na restart sezony pro MotoGP a WSBK

Sezona 2020 mistrovství světa silničních motocyklů byla zastavena hned ve svém úvodu, když kvůli šířícímu se koronaviru, Katar neumožnil přílet personálu a jezdců MotoGP, takže úvodní podnik sezony byl pouze v režii týmů nižších kubatur. Od tohoto okamžiku se nezávodí vůbec a stále se čeká, zda letošní sezona vůbec bude a pokud ano, tak kdy. Nyní je na světě první konkrétní termín restartu a to 19.červenec, který je spojen s MotoGP a okruhem v jihošpanělském Jerezu.

Poslední informace hovořily o tom, že sezonu rozjedou buď koncem července nebo začátkem srpna. Nyní přišel server speedweek.com s tím, že je již stanoveno předběžné datum startu letošní sezony, které je 19.července a závodit se má v Jerezu. Zda tomu opravdu tak bude, na to si ještě počkáme, ale plán Dorny má být takto postaven a navíc s tím, že v červnu by spatřil světlo světa upravený kalendář světového šampionátu.

O termínech pro šampionát superbiků WorldSBK se mluví o něco méně, ale také tam všichni netrpělivě očekávají, kdy budou moci najet na startovní rošty. V tomto případě je varianta taková, že by restart sezony uspořádali na okruhu MotorLand Aragón, ale také je docela možné, že superbiky budou závodit na stejném okruhu jako MotoGP, ale vždy týden poté. To znamená, pokud ne Aragón, tak 26.července Jerez.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
dimmbag přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist