Druhá GP sezony – Velká cena Texasu

Kapitoly článku

Moto2 – preview

Bylo mu prorokováno, že odchod ze stáje Pons bylo velmi unáhleným a špatným rozhodnutím, nicméně jak předsezonní příprava, tak první podnik sezony dopadl nad očekávání dobře. Řeč je samozřejmě o Esteve Rabatovi (Marc VDS Racing), který nahradil u belgické stáje odchozího Scotta Reddinga a zatím si vede velmi dobře. Španěl loni v Texasu skončil druhý, když v samotném finále závodu dokázal využit drobného zaváhání dnešního týmového kolegy Mika Kallia. Letos bude Rabat v Texasu ještě silnější, takže kandidát číslo jedna na vítězství v závodě.
Druhým místem získal Mika Kallia (Marc VDS Racing) pro belgický tým hned v prvním kole sezony dvojí vítězství, což je naprosto úžasný vstup do nového ročníku mistrovství světa silničních motocyklů. Okamžitě po skončení závodu byl ale finský závodník třetí, protože druhou pozici si vybojoval velmi dobře jedoucí Japonec Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia). Jenže v případě japonského jezdce udělal hrubou chybu tým, který mu na motorce nechal neschválený vzduchový filtr, který také stál za jeho diskvalifikací. Díky tomu se Mika Kallio posunul na druhou pozici a Marc VDS Racing mohl cestou domů slavit double.
Slavit mohl také Thomas Lüthi (Interwetten Paddock Moto2), třebaže přišel o stupně vítězů a ceny za třetí místo v závodu Velké ceny Kataru dostal až dodatečně po diskvalifikace Nakagamiho. Švýcar má před sebou velmi důležitou sezonu, kde by měl bojovat o titul mistra světa a zatím mu to vychází. Nyní už je jasné, kdo je jeho největším soupeřem, ale hlavní je především ten fakt, že nemusí bojovat se zraněním, jak tomu bylo právě před rokem. Švýcar do toho nepůjde po hlavě, ale bude mít v plánu pravidelně bodovat a dostat se co nejvýš.

Velkým překvapením je průběžná čtvrtá příčka nováčka v soutěži šestistovek Mavericka Viňalese (Pons HP 40). Španěl je sice úřadujícím mistrem světa Moto3, ale přeci jenom, přestup na těžší šestistovky není vždy tak bezproblémový, jak se to alespoň nyní jeví v jeho případě. S Viňalesem tak musíme počítat a bude hodně zajímavé sledovat jeho výkony v Texasu, protože pokud nasadí stejnou laťku, bude to pořádně zajímavý ročník.
Na novém stroji Forward KLX závodí Ital Simone Corsi (NGM Forward Racing) a po úvodním kole je pátý v průběžném hodnocení třídy Moto2. Na úvod určitě velmi dobrý výkon, který bude chtít potvrdit dalším přísunem bodů v Texasu, kde byl ale loni až šestnáctý. Hezký vstup do sezony má za sebou také nováček Sam Lowes (Speed Up), který je šestý a čeká ho další okruh, který vůbec nezná.

Průběžné hodnocení Moto2 po závodu v Kataru ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist