Dozvuky z Motegi – 250 ccm

Ani trida dvestepadesatek se v Japonsku neobesla bez protestu, vysledkem byl potom zakaz startu v nasledujicim Sepangu pro spanelskeho “divocaka” Jorge Lorenza.

A jak ji tedy videli samotni jezdci teto kubatury.
Hiroshi Aoyama (1.) - Honda
“Neuveritelne vitezstvi. O necem takovem jsem ani nesnil. Cely vikend jsem se nenechal od svych mnoha fanousku rozptylit, naopak se soustredil pouze na vykon. A po ziskani “Pole” jsem vedel, ze me ceka jeste ten tezsi kus prace. A sedm kol pred koncem jsem se pokusil odjet a podarilo se mi to !”
Daniel Pedrosa (2.) - Honda
“Musim si priznat, ze tak tezky zavod jsem asi jeste nezazil. Kdyz jsem chtel predjet Doviziosa v tunelu, tak mne vysadil motor a hned me predjel Stoner. A potom mi nekolikrat zavrel De Angelis idealni stopu. A kdyz pak kolidoval s Lorenzem, tak jsem mel stesti. Vzdyt po druhem patecnim padu jsem vubec nevedel, jestli vubec nejaky zavod pojedu.”
Casey Stoner (3.) - Aprilia
“S nejakym podiovym umistenim jsem vubec nepocital. A tak je hlavni, ze jsem zustal stale v sampionatu pred Doviziosem.”.
Randy de Puinet (5.) - Aprilia
“Jelikoz jsem byl v treninku az osmy, se sekundovou ztratou za Aoyamou, tak jsem s umistenim spokojen..”.
Andrea Dovizioso (6.) - Honda
“Prehrival se mi motor, nemel jsem moc gripu s asfaltem a jeste se mi odporoucelo razeni - jednicka”.
Jorge Lorenzo (out) - Honda
“Udelal jsem vsechno, abych vyhral svou prvni Grand Prix ve tride do 250 ccm. Bohuzel se mi prehrival motocykl a tak jsem se musel drzet vzadu. A k padu samotnemu: Kdyby do me De Angelis nenarazil, tak jsem z teto zatacky vyjel jako prvni. Takze nyni budu tyden trenovat kondici a sbirat sily. Ale v Kataru pojedu znovu tak tvrde jako doposud. Neudelal jsem nic proti pravidlum. Vzdyt moji protivnici jezdi uplne stejne. Ale ja pochopitelne musim trest akceptovat, nic jineho mi nezbyva.”.
Alex de Angelis (7.) - Aprilia
“Lorenzo je blazen a k tomu je jeste blbej”, zhodnotil celou situaci lapidarne tovarni pilot Aprilie.
Steve Jenkner (12.) - Aprilia
“Jsem spokojen. Je to muj doposavadni nejlepsi vysledek v teto kubature. Brzy jsem dojel Daviese a Sekiguchiho. Ten me ovsem hodne zdrzel. A nebylo mozne ho predjet. Chaz to zkusil natvrdo a spadl. Ja jsem nechtel udelat stejnou chybu. Tento chlapec (Sekiguchi) je pomaly v zatackach, ale jeho Aprilia je hodne rychla. Chtel jsem na neho zautocit v poslednim kole, ale toto tema se vyresilo samo, nebot zustal stat s poruchou…”
Dirk Heidolf (18.) - Honda
“Mel jsem sice dobry start, ale pak zpusobil ohromny zmatek Smrz. Doslova sestrelil jednoho Japonce a ja musel vyjet mimo drahu a byl posledni. A pak trvalo hodne dlouho, nez jsem nasel znovu spravny jezdecky rytmus. ”
Anthony West (out) – KTM
“Pri vjezdu do druhe zatacky mi proste ustrelilo predni kolo.”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist