Dozvuky z Laguna Seca – 2. den

Valentino Rossi se muze tesit na opravdu zhavy zavod. Sestinasobny mistr sveta sice poskocil v zaverecnem treninku na Grand Prix USA do prvni rady, ale na Pole – Position bude stat Nicky Hayden, talentovany milacek americkeho publika.

A ten pojede pred vlastnimi fanousky „s nozem mezi zuby“. Nebot na tomto technicky narocnem okruhu se tovarni pilot Hondy vyrovnal nejlepe ze vsech pilotu s nastrahami teto neobvykle trati.
Nicky Hayden (1.) – Repsol Honda
“Jsem opravdu stastny a mam pro zavod velmi dobry pocit. Quali – trenink se nakonec odvijel pro me jeste lepe, nez jsem si vubec mohl prat. Je to fantasticke stat doma na Pole – Position, a to pred vlastnimi fanousky. Posledni dva roky byly totiz pro me hodne flustrujici a ja zu ani nevim, kdy jsem naposled mel prvi pozici. Rozhodujici ovsem bude zitrek. Cely tym odvedl velmi dobrou praci. Vyzkousel jsem nekolik ruznych smesi Michelinu a zitra si chci proste zavod uzit !”
Valentino Rossi (2.) – Yamaha Factory Racing
“Jsem velmi spokojen se svym druhym mistem. Je zde hodne dulezite startovat z prvni rady, nebot predjizdeni na takove trati je velmi tezke. V prvnich dvou radach stoji nektera nova jmena. Doufam, ze nabidneme divakum pekny zavod. Rozdil mezi vcerejsim a dnesnim motocyklem byl opravdu velky. Tato trat je tak specificka, ze se ji musim nejdrive naucit porozumet. A pak teprve zacit jezdit rychla kola. Ve Warm – Upu se pokusim „odkryt“ jeste nektere tajnosti, nebot je vzdy velmi tezke vyhrat zavod Grand Prix, ale zde to bude jeste tezsi. Velmi rychly je Hayden, pak take Bayllis a Colin. Navic Americane zde maji vlastni motivaci, vsichni chteji totiz vyhrat, ale ja jsem zde take kvuli tomu. Uvidime, co se bude dit na samem konci zavodu…“
Alex Barros (3.) – Pons Camel Honda
„Byla pouze skoda, ze jsem ve svem nejrychlejsim kole dojel Melandriho, Hopkinse a Robertse, kteri vsichni jeli velmi pomalu. Nerikam, ze bych ziskal Pole – Position, nebot Hayden byl velmi rychly, ale…! Jsem take velmi rad, ze se darilo Troyovi, to je velmi dulezite pro cely tym. A tak doufam, ze budu bojovat o vitezstvi.“
Troy Bayllis (4.) – Pons Camel Honda
„Doted to byl velmi podareny vikend. Meli jsme pouze maly problem se zadni brzdou, mozna kvuli memu padu v rannim treninku. A kdyz jsem zajel prvni “Softtyre” pod 1´24, tak jsem si rekl: Vyborne Troy, ale musi to byt jeste lepsi. A tak jsem se jeste jednou zaprel a podarilo se to, ono totiz zajet 1´23.3 neni zde vzdy tak samozrejmosti ! A dobre je take to, ze Alex stoji hned prede mnou. Mam proste velmi dobry pocit.”
Colin Edwards (5.) – Yamaha Factory Racing
“Stalo me to trochu vice usili, zajet takovy cas a tak jsem rad, ze stojim ve druhe rade. Udelal jsem totiz na konci kvalifikace malou chybu s vyberem predni pneumatiky. Ale jak uz jsem rekl, dulezita je ta druha rada. Navic jsem jezdil velmi dobre zavodni tempo, i kdyz Nicky zajel nekolik kol kolem 1´23, ci - li nebude jednoduche, udrzet s nim tempo. Ona totiz Laguna Seca je takova legracni draha a tak nikdo nevi dopredu, co se da od zavodu ocekavat. Ovsem fanousci zde byli doposud vynikajici a ja jen doufam, ze budou mit na konci zavodu co oslavovat ! »
Alex Hofmann (15.) – Kawasaki Racing
“Nestojim bohuzel tam, kde bych chtel. Ve svem nejrychlejsim kole jsem jel za Rossim, ale jeden z pomalych jezdcu mne prekazel. Na prvni pohled se jezdec do teto trati nemuze zamilovat, hlavne “Corkscrew” a nasledujici usek mi delaji jeste problemy. A Americane to zde jedou se zavrenymi ocima. Ve Warm – Upu musim jeste vyzkouset nektere veci…”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist