Dozvuky z Jerezu - MotoGP

A jeste nekolik zajimavosti z nejsilnejsi tridy po skonceni uvodniho zavodu v Jerezu.

Dozvuky z Jerezu - MotoGP
Tohru Ukawa uz testoval stroj Moriwaki 2005
Novopeceny jezdec staje Moriwaki, Japonec Tohru Ukawa, testoval v priprave na Grand Prix Ciny, pri ktere pojede na divokou kartu, novy model motocyklu MD211VF a to na okruhu v Motegi.
Smolny vikend Shane Byrneho
“Neni prece normalni, aby novacek kubatury Franco Battaini na obstaroznim stroji R1 a obutem Dunlopy byl rychlejsi…!”, nechal se slyset jeden z techniku KTM po tom, kdy Shane Byrne zajel 20. (tedy predposledni treninkovy cas) a to na novych Michelinech za 1:44,7 a Jeremy Mc Williams zde uz v listopadu jezdil kolo za 1.43. A po zavode, kdy Byrne “zmizel” po dvou kolech z trati, jezdil britsky jezdec tentyz vecer na prilehlem motokrosovem okruhu. Bohuzel absolvoval neprijemny pad, po kterem zustal v bezvedomi. Nastesti to videl na vlastni oci Nemec Alex Hofmann a zavolal lekare z Clinica Mobile.
Max Neukirchner nepojede na Sachsenringu
Ackoliv dostal nemecky jezdec Max Neukirchner, naposled fantasticky 3. v WSBK na Phillip Islandu, pro domaci zavod divokou kartu do MotoGP, nebude ji moci vyuzit. Mel jet totiz zelenou Kawasaki a to se pochopitelne jeho dosavadnimu chlebodarci vubec nelibilo. “Pokud se posadi Max do sedla Kawasaki, tak se uz na Honde v WSBK nesveze”, rika tvrde sef tymu Klaus Klafenböck. A ze by mohl jet Hondu, tak to zase vyvraci manazer HRC Chris Herring: S necim takovym jsme vubec nepocitali”.
Testy Suzuki, Ducati a Kawasaki
Po sobotnim zavode v Assenu budou tymy Suzuki (jezdec Nobu Aoki), Ducati (Shinichi Itoh) a Kawasaki (Kazuki Shimizu) testovat hned v nedeli na nemeckem Sachsenringu.
Gauloises Yamaha jela s cernymi paskami
Jezdci tymu Gauloises Yamaha nastoupili do zavodu s cernymi paskami. Nebylo to vsak z piety k zemrelemu papezi, ale proto, ze jejich rady navzdy opustil inzenyr Ken Suzuki.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist