Dozvuky z Donningtonu – 250 ccm

Dlouho ocekany debut KTM skoncil nakonec za prispeni pocasi necekanym druhym mistem “vodnika” Anthonyho Westa. A v pristim roce uvidime v teto tride na motocyklech z rakouskeho Mattighofenu velmi silnou dvojici West – Talmacsi, pricemz se KTM uz slovy Stefana Pierera – sef firmy, vzdala myslenky, nasadit dpo tridy MotoGP v roce 2006 svuj vlastni tym a chce se soustredit na kubatury 125 a 250 ccm.

Randy de Puinet (1.) - Aprilia
“Mel jsem velmi dobry start a tak jsem jel maximum. Pet kol pred koncem jsem ale udelal velkou chybu. A tak jsem zkusil jeste jednou dostat soupere pod tlak a dve kola pred koncem jsem se znovu dostal do vedeni. A nyni jsem vyhral.”.
Anthony West (2.) – KTM
“Hrozne dlouho jsem musel cekat na motocykl. Byl jsem i flustrovany, kdyz se start noveho motocyklu znovu a znovu odkladal. Ale to cekani se nakonec vyplatilo. Nyni budeme motocykl postupne krok za krokem zlepsovat tak, abychom jezdili i na suchu hodne vpredu.”
Casey Stoner (3.) - Aprilia
“Dvakrat nebo trikrat jsem ztratil kontrolu nad prednim kolem. A na konci mi predni kolo uklouzlo dokonce na rovince. A pak jsem musel bohuzel zajet do “kacirku” a tak je skoro neskutecne, ze jsem presto skoncil treti.”.
Daniel Pedrosa (4.) - Honda
“Ve druhe kvalifikaci jsem spadl, kdyz me jiny zavodnik ohrozil a ja uz nemel zadne misto na vyhnuti. A to presto, ze nejel zadne rychle kolo. Doufam do budoucna, ze se kolegove budou chovat vice sportovneji a budou brat ohledy na rychlejsi kolegy. Ale po zavode samotnem musim byt spokojeny, byl to muj doposud nejlepsi vysledek na mokru. Podminky byly velmi tezke, a nebyla to zadna detska hra, udrzet se vubec v sedle.”
Sebastian Porto (5.) - Aprilia
“Skutecnost je takova, ze po problemech, ktere jsme meli v treninku, to nedopadlo zas tak spatne. A doufam, ze v Nemecku bude sucho a ja tam skoncim na podiu.”.
Andrea Dovizioso (7.) - Honda
“Za tohoto pocasi to bylo hodne tezke. Uz v prvnim kole jsem hodne klouzal a tak jel od te doby hodne opatrne.”
Jorge Lorenzo (8.) - Honda
“Jsem zklaman. Pocital jsem s podstatne lepsim umistenim.”.
Hiroshi Aoyama (out) - Honda
“Po Warm – upu jsem si myslel, ze mohu vyhrat. Podaril se mi start a citil jsem se opravdu dobre a celkem jiste. Pak jsem ale “narazil” na skupinu opozdilcu a udelal jezdeckou chybu. Doufam jen, ze to bylo naposledy !“
Steve Jenkner (17.) - Aprilia
“Po dvou sobotnich padech musim byt rad, ze jsem vubec za tohoto chaosu dojel az do cile. Je mi jasne, ze za takovychto podminek musim zajet podstatne lepe (nemecky pilot vyhral svuj jediny zavod GP v Assenu prave za deste, stejne jako Australan West), ale dnes to z 18. startovni pozice proste nebylo mozne.”.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist