Dovizioso zvažuje roli testovacího jezdce

Italský závodník Andrea Dovizioso v létě potvrdil, že s Ducati smlouvu neprodlouží a výrobce z Boloně se podle toho zařídil, když do svého týmu pro rok 2021 potvrdil dvojici nových jezdců Jacka Millera a Francesca Bagnaia. Nové místo ale Dovizioso zřejmě nenajde, takže pomocí svého manažera oslovil výrobce s nabídkou pro ně testovat. Yamaha je této možnosti nakloněna nejvíc a plány na minimálně příští rok měl Dovizioso oznámit už tento týden.

Jak zjistil server Motorsport.com, výrobci Honda, KTM a Yamaha byli v kontaktu s manažerem Doviziosa, kterým je Simone Battistella. Rakouský výrobce dává víc přednost jezdcům, kteří jsou odchovaní u KTM, třebaže letos podepsali s Petruccim. Honda by možná byla dobrá volba, vzhledem k zranění Marca Márqueze, ale největší zájem projevila Yamaha, jenž by pro svůj testovací tým Doviziosa chtěla získat a tím nahradit Jorge Lorenza.

V příštím roce by Dovizioso mohl být testovacím jezdcem Yamahy a o rok později by se třeba k závodění vrátil v momentě, kdyby Valentino Rossi ukončil závodní kariéru a Petronas by potřeboval nějakého zkušeného závodníka. Rossi nedávno sám potvrdil, že by takového testovacího jezdce u Yamahy rád uvítal. Navíc pokud bude celosvětová zdravotní situace s Covid-19 lepší než letos, Dovizioso by mohl startovat na divoké karty.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist