Dovizioso si koupil brzdové updaty

Andrea Dovizioso si dle "Radia Paddock" koupil sám brzdové updaty pro svůj motocykl Tech3-Yamaha. Jeho týmový kolega Cal Crutchlow je naopak proti tomu, kupovat si za své peníze nové díly na svůj závodní motocykl.

Na nejvyšší úrovni motocyklového závodění má každý sebemenší detail hodně velkou rozhodující úlohu. Normálně se ale samotné týmy starají o to, aby byl materiál opravdu Top a není to záležitostí jezdců samotných. Vloni třetí jezdec šampionátu královské kubatury MotoGP Andrea Dovizioso ale vylepšení svého stroje vzal sám do svých rukou a nejnovější brzdové upgrady firmy Brembo sám zaplatil, ačkoliv to přímo nepotvrdil a týmový manažér Herve Poncharal tuto neobvyklou situaci nechtěl komentovat. Ovšem jeden ze členů týmu toto hlášení "Radia Paddock" potvrdil.
Nejnovější brzdy od firmy Brembo jsou vybaveny většími předními kotouči a především i po nepatrném zmáčknutí brzdové páčky jsou schopny daleko silněji zabrzdit. Dovizioso používal tyto brzdy už vloni na tovární Repsol Hondě a protože byl s nimi velmi spokojen, tak je chtěl mít i letos na satelitním motocyklu Yamaha. Nyní je tedy má, ale musel si je sám zaplatit. Cena je odhodována mezi 50.000 a 60.000 Euro pro jednu sezónu.

Tyto upgrady ale z prinzipu nechce mít týmový kolega Cal Crutchlow. "Proč by si měl jezdec kupovat svůj vlastní equipment? Nekoupím si to z principu! Jedu MotoGP, a ne závody na klubové úrovni", okomentoval celou záležitost Brit.
Ovšem skutečnost, že Dovizioso byl poprvé v Estorilu rychlejší než on (zde totiž Dovi poprvé tyto nové brzdy použil), to nemohl Crutchlow ignorovat: "Pokud bychom měli tyto brzdy i my, tak bychom možná byli o něco vpředu. Ale já se o to nebudu prosit a také si nestěžuji. Není mým jobem, kupovat si brzdy. Mojím jobem je závodit na motocyklu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist