Dovizioso: Minimálně 15 dní odpočinku

Bývalý tovární pilot Hondy a nyní jezdec satelitního týmu Yamaha Tech3 Andrea Dovizioso se podrobil operaci své zlomené klíční kosti. Operaci provedl Dr. Giuseppe Porcellini, který v roce 2010 operoval i Valentina Rossiho.

Pilot týmu Tech3-Yamaha Andrea Dovizioso si při motokrossovém tréninku zlomil klíční kost, což si pozorní čtenáři našeho webu mohli přečíst už v tomto článku. Na rozdíl od dalšího zraněného jezdce MotoGP a továrního pilota Ducati Nickyho Haydena, který se léčí doma a žádnou operaci nemusel podstoupit, se ale musel italský pilot podrobit lékařskému zákroku. Přesto "Dovi" doufá, že se bude moci zúčastnit prvních letošních testů MotoGP, které začínají v Sepangu už 31. ledna, tedy za 23 dní.

"Doufám, že budu na konci měsíce ledna v pořádku", řekl Dovizioso pro sportovní deník Gazzetta dello Sport a dodal: "Sepangový test bude totiž hodně důležitý. Chtěl bych být v tom nejlepším možném zdravotním stavu, abych mohl inženýrům od Yamahy dát nejnovější poznatky a oni mohli pokračovat v dalším vývoji M1"


Operaci provedl Dr. Giuseppe Porcellini, který už operoval Valentina Rossiho v roce 2010 a který ji okomentoval následovně: "Viděl jsem rentgenový snímek a jsem velmi spokojen. Pokud by pracoval Andrea někde v kanceláři, tak by nebyl vůbec žádný problém". Doviziosovi byla voperována destička a dle Porcelliniho je minimální regenerační čas pro rekonvalescenta 15 dní.

O svém pádu a následujícím zranění pak říká Dovi následovně: "Bylo to za hodně větrného počasí a mezi dvěma skoky jsem ztratil kontrolu nad předním kolem. Jel jsem sice pomalu, ale kvůli písčitému a měkkému podkladu se přední kolo zabořilo a já jsem upadl. Motocykl dopadl na mě a zlomil mně klíční kost...!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist