Dovizioso je připraven nahradit Márqueze, tvrdí jeho manažer

Jak uvedl Simone Battistella, manažer Andrea Doviziosa, bývalý jezdec tovární Ducati MotoGP je připraven nahradit v úvodu sezony Marca Márqueze, pokud ho o to HRC požádá. Dovizioso se připravuje tak, jako by měl do sezony nastoupit, takže záleží jen na rozhodnutí HRC. Márquez rehabilituje po třetí operaci lokte a úvod sezony pravděpodobně nestihne.

Podle šéftechnika Márquezovy posádky u Repsol Hondy, Santi Hernandeze, by v takovém případě bylo nejlepším řešením nasazení testovacího jezdce HRC Stefana Bradla. Nicméně manažer Doviziosa dal ve známost, že jeho svěřenec by rád závodil v roce 2021 a pokud mu HRC dá šanci, plně ji využije.

Na otázku, zda Simone Battistella už byl na toto téma v kontaktu s HRC, odpověděl: „Zatím ne. Ale pokud zavolají, Andrea je plně připraven. Trénuje motokros na amatérské úrovni, ale dělá to tak intenzivně, jako by byl v plné přípravě před sezonou. Budeme pracovat na návratu zpět v roce 2022. Pokud jde o Hondu, rád bych uvedl, že je nám s Andreou moc líto, co Marca potkalo a je jasné, že oni sami vyhodnotí, kdy se jejich jezdec vrátí.“

„Podle mého názoru budou hodně opatrní, aby neudělali chybu v tak citlivé situaci. Příští měsíc bude pro jejich rozhodnutí rozhodující. Co se nás týče, tak jsme odřekli všechny nabídky testovacího jezdce, abychom měli prostor pro něco jiného, ale jsme zároveň připraveni se vrátit zpět na startovní rošt,“
dodal Battistella, který je přístupný variantě testu obou stran v Kataru, kde by Dovizioso ukázal schopnost rychle zvládnout RC213V a na jeho základě by HRC rozhodla jak dál.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
33.petr přispěl 3 Kč
JardaKTM přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist