Dovizioso, Hayden, Spies a Iannone na sněhu

Ducati prezentovala v Madonna di Campiglio své jezdecké kvarteto na sezónu 2013.

Ducati dnes večer představila v lyžařském středisku Madonna di Campiglio své kompletní kvarteto pilotů kubatury MotoGP pro sezonu 2013. Oba dva tovární piloti Nicky Hayden a Andrea Dovizioso, stejně jako semi-tovární jezdci Ben Spies a Andrea Iannone představili své motocykly GP13. Prezentace se konala ve sněhu na samém vrchu Pradalaga. Bylo to velmi symbolické, vrátit na vrchol se chce i Ducati samotná, tedy v kubatuře MotoGP: neboť od října 2010 čeká italská továrna na jediné vítězství v závodě Grand Prix, když dvouletý experiment s Valentinem Rossim nepřinesl očekávaný úspěch.

          

Zatímco Dovizioso a Hayden nastoupili v tradiční červené barvě, tak továrnou podporovaný duo Pramac-Ducati ve složení Ben Spies a Andrea Iannone pojedou s různě barevnými kapotážemi. Italský Rookie ponese barvy a logo «Energy T.I.», Spies pak «Ignite Asset Management».

          

Američan se tak poprvé prezentoval oficiálně pro svého nového chlebodárce, když posezonní test ve Valencii musel vynechat kvůli zranění. A ani tentokrát mu štěstí nepřálo, na show Wrooom v Madonně se dostavil se zpožděním 11 hodin kvůli sněhové kalamitě na londýnském letišti Heathrow. Spies bude ve dnech 5. až 7. února při testech v Sepangu poprvé sedět na motocyklu GP13.

          

Při dnešní večerní prezentaci jezdeckého kvarteta Ducati byl přítomen i CEO Dorny Carmelo Ezpeleta.

          

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist