Dovizioso: Ducati? Děkuji, zatím ne!

Těžkosti, které zažívá Valentino Rossi s motocyklem Ducati Desmosedici jsou stále více a více důvodem, proč nechtějí ani ostatní jezdci závodit v budoucím roce na Ducati...

Ital Andrea Dovizioso je v současné době na cestě v hledání nového pracovního místa na rok 2012. Jistě, všichni pozorní čtenáři našeho webu dobře vědí, že v továrním týmu Repsol-Honda v kubatuře MotoGP není pro Andreu Doviziosa už na příští rok místo a on se musí, pokud chce i nadále jezdit v královské kubatuře a ne v superbicích, pohlédnout po jiném týmu a po jiné motorce.

"Jsem v nejšťastnějším bodu své závodní kariéry, neboť mám najednou tu možnost jednat se všemi zúčastněnými továrnami: Hondou, Yamahou, Suzuki a Ducati" je, dle mého názoru hodně překvapivě, spokojen italský jezdec se současnou situací.
Současný třetí muž tabulky MS má od Ducati nabídku jet v jednom ze dvou satelitních týmů, tedy Pramac nebo u Martineze, a to dle vlastního uvážení a dokonce s továrním materiálem. Přestoupit ke svým krajanům, to by bylo pro  Doviziosa rozhodně skvělé: "Jezdit za Ducati, to by bylo hodně zajímavé. Tedy v továrně, která má stejnou mentalitu jako já sám. Ve všech svých rocích závodění na Hondě jsem se musel přizpůsobovat vždy já sám, a to je rozhodně velký rozdíl."

Samozřejmě, že závodit v továrním týmu Marlboro-Ducati by bylo zase úplně něco jiného a to i přes všechny současné problémy. Ovšem na rok 2012 dostal Doviziosův manažér jednoznačnou odpověď: NE!

"Samozřejmě, že moji euforii závodit za italský tým brzdí skutečnost, že Valentino má s Ducati daleko větší problémy než měl Casey. Jinak mě tato myšlenka pochopitelně fascinuje, ale myslím si, že je zde velké riziko, udělat tento krok. Navíc si myslím, že možnost závodit za Ducati se mně naskytne v příštích rocích znovu!", uzavírá celé téma Ducati 25-letý Andrea Divizioso.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist