Doviziosa bedlivě sleduje Honda a Suzuki

Italský závodník Andrea Dovizioso je u Ducati od roku 2013. Tehdy se italskému výrobci až tolik nedařilo, přesto usilovně pracoval, nestěžoval si a už druhým rokem vybojoval pozice na stupních vítězů a v roce 2016 vyhrál s Desmosedici svůj první závod. Dnes má Ital na kontě osm vítězství, čímž překonal Lorise Capirossiho s celkem sedmi triumfy, které získal v sedle prototypu Ducati. Bývalý jezdec výrobce z Boloně Casey Stoner získal pro Ducati celkem třiadvacet vítězství, takže pro Itala rozhodně motivace, ovšem je otázka, zda bude mít tolik možností s Ducati závodit, aby Australana jednou překonal.

Ital Andrea Dovizioso platí za klidného závodníka, který odvádí svoji práci a rozhodně není vnímán jako nějaká hvězda. Jenže teď Dovizioso vyhrává závody, jako jediný u Ducati, protože Jorge Lorenzo zatím plný počet bodů nebral a nedokončil ani první závod sezony 2018, který Dovizioso paradoxně vyhrál. Co se týče platu obou jezdců, tak ty mají být velmi rozdílné a ne na základě úspěšnosti v závodech. Dovizioso má brát dva miliony euro, Lorenzo dvanáct ročně.

Samozřejmě Dovizioso je nyní v pozici, kdy je sice loajální značce, což on vždy byl, ale na druhou stranu by rád dosáhl ohodnocení, jaké si zaslouží. To je pochopitelné. Podobně jako většině závodníků MotoGP, smlouva končí v závěru roku také Doviziosovi a ten bude chtít od Ducati slyšet, že přesně znají jeho hodnotu.

Rozhodně co nepotřebuje slyšet je to, že nemají neomezený rozpočet a spoustu peněz je stojí jeho týmový kolega. Jak se říká, míč je teď na straně Ducati. Pro Doviziosa je italská značka prioritou číslo jedna, nicméně ve hře je japonská Honda, ale také Suzuki, která potřebuje výsledky jako sůl. Rozhodně to ještě bude zajímavé.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Sonny přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist