Dovi a HRC: Hrozí soudní dohra?

Manažer italského jezdce Andrea Doviziosa Simone Batistella trvá u HRC na dodržení platné tovární smlouvy na rok 2011 a nejenže nechce, aby "Dovi" jel v roce 2011 v jiném než továrním týmu Hondy, ale ani s Faustem Gresinim ještě vůbec nejednal.

Situace v případě Andrea Doviziosa, Hondy a roku 2011 je stále hodně nejasná. Italský jezdec je na základě svých výsledků a platné smlouvy i na rok 2011 stále továrním jezdcem  Honda Racing Corporation - tedy HRC, a tak manažéři Hondy stojí mezi mlýnskými kameny. 

24-letý Dovizioso má totiž smlouvu s HRC, která mu garantuje místo v továrním týmu na rok 2011, pokud bude v polovině sezóny, tedy po 9-ti závodech do Top 5. To "Dovi" lehce zvládl, a i nyní po 10 závodech je na průběžném čtvrtém místě a to přesto, že si v Brně po pádu připsal první letošní "0".


Příchodem Stonera se totiž situace u továrního týmu Hondy hodně změnila. Jistě, nejjednodušším řešením by byl tříčlenný tovární tým jako v 90. létech, příkladem může být sestava Doohan, Criville a Okada, ale tento projekt není možné uskutečnit kvůli nedostatku peněz. 

Repsol totiž nechce navýšit svůj dosavadní sponzorský příspěvěk z 12 milionů Euro a jiný sponzor se doposud nenašel, posledním kdo odřekl byla firma Red Bull. 

A tak se manažéři od HRC snaží přetransferovat Doviziosa - tedy i s továrním materiálem do týmu Fausta Gresiniho.

"Myslím si, že smysluplné by bylo, abych ještě rok jezdil v továrním týmu a dostal tak opravdovou šanci zaútočit na titul mistra světa", říká Dovizioso pro "Gazzetta dello Sport" a dále vysvětluje: "Gresini je skvělý tým, ale já chci zůstat i nadále v továrním týmu, neboť si to zasloužím."
 

Doviziosovi je také jasné, že jeho současné výsledky nejsou nejlepší a že se nachází v jistém výkonnostním propadlišti: "Od závodu v Barceloně se Pedrosa a Stoner proti mně zlepšili, to je pravda. Pravda je ale také, že různé fámy jsou hodně na zlost a rozhodně nepřidají na výkonu. A je smutné, že už tolik času uběhlo a nikdo se tímto delikátním tématem nezabývá".

Simone Battistella, manažer Doviziosa, ovšem očekává, že jeho svěřenec zůstane v továrním týmu Hondy: "Doufám, že všechny smluvní závazky s Hondou, tedy i ty rámcové, budou ze strany HRC dodrženy. Jasně jsme smluvnímu partnerovi naznačili, že projekt, který vznikl v roce 2009, chceme dotáhnout až do konce. Nyní čekáme co nejrychleji odpověď. S Gresinim jsme nejednali, ačkoliv nám Honda nabídla, že u něho můžeme jet v roce 2011. To totiž nestojí ve smlouvě, která byla podepsána. Ovšem může také dojít k velkému krachu, pokud se nenajde kompromisní řešení. A už vůbec nemohu předvídat reakci od Doviziosa..."


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist