Doohan: Rossiho čekají těžké časy

Ex-mistr světa Mick Doohan je názoru, že pro sedminásobného mistra světa královské kubatury v závodech Grand Prix, Valentina Rossiho, bude stále těžší a těžší se v závodech MotoGP prosadit.

Pokud by šlo vše pouze dle mínění pětinásobného ex-mistra světa Micka Doohana, tak závodní budoucnost Valentina Rossiho bude hodně těžká, a to nejen kvůli jeho stáří.
V rozhovoru pro "Reuters" říká Mick Doohan mimo jiné, že: "Rossi je jistě skvělý jezdec, o tom není vůbec pochyb. Ale dle mě už je na absolutním vrcholu své výkonnosti a nemůže se dále zlepšovat. Navíc ve věci motocyklového sportu není Vale žádným mladým skokanem" a pokračuje: "V každém sportovním odvětví je sportovec schopen přibližně 10 let být na absolutním vrcholu a on už jezdí 12 let. To pro něho nebude vůbec jednoduché, navíc když je někdo zvyklý na takové úspěchy jako on". Ovšem Doohan je názoru, že Vale bude jezdit i nadále, že tedy rozhodně není na konci své motocyklové kariéry.

Pochopitelně, že s umístěními 7 a 5 při prvních dvou závodech letošní sezóny MotoGP zůstal Valentino Rossi hodně za očekáváním sportovní veřejnosti, ačkoliv musíme vzít v potaz, že stále laboruje se zraněním svého ramene. A k tomu se musí přidat i jeho přestup z Yamahy k Ducati, což Rossimu jeho závodění vůbec neulehčilo. 
Na straně druhé je australský ex-šampion Doohan velmi rád, že Honda konečně udělala ten správný krok a po několika rocích tápání, kdy dle jeho názoru zbytečně ztratila Rossiho, tak nyní angažovala jiného skvělého jezdce a sice Doohanova krajana Caseyho Stonera. 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist