Donington Park britskou Grand Prix neuspořádá

Vedení okruhu Donington Park oznámilo ukončení spolupráce se společností Circuit of Wales, jenž od promotéra Dorny získala práva na pořádání Velké ceny Velké Británie mistrovství světa silničních motocyklů. Circuit of Wales má práva do roku 2019 (s možností prodloužení o dalších pět let), ale zatím nemají postavený závodní okruh, takže ani místo, kde velkou cenu uspořádat. Proto loni oslovili Donington Park, aby se stal náhradním místem, které uspořádá britskou Grand Prix 2015 a oni zatím okruh postaví.

Circuit of Wales měl také zafinancovat řadu úprav na okruhu Donigton Park, aby tam světový šampionát v srpnu letošního roku vůbec mohl přijet a to včetně výměny asfaltového povrchu. Právě tyto investice zřejmě stojí za odstoupením Donington Parku od pořádání Grand Prix, třebaže Circuit of Wales tvrdí, že potřebné finance na pokrytí investic má, jen nedokázali podepsat finální smlouvu.

Do hry tak znovu vstupuje okruh Silverstone, který má jako jediný prostor pro uspořádání velké ceny a dle informací britských novinářů už jeho nové vedení mělo začátkem února jednat ve Španělsku se zástupci Dorny. Dá se říct, že loni na Silverstonu zůstali beze slov, když zjistili, že jsou mimo hru a britskou Grand Prix získal Wales aniž by měl hotový okruh a závod uspořádají jejich rivalové v Donington Parku. Dnes je situace jiná a na jihu Anglie si můžou diktovat podmínky.

Vedení Donington Parku už oznámilo, že všem, kteří si na srpnovou Grand Prix zakoupili lístky, peníze vrátí. Dále potvrdili, že závody superbikového mistrovství světa WSBK uspořádají v řádném termínu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist