Dodatečný test pro týmy CR

Hodně překvalpivý je dodatečný test pro týmy CR Forward Racing, Iodaracing, Paul Bird Motorsport, Power Electronics, AB Cardion Racing, Go & Fun Gresini a BQR-Avintia.

Všechny tyto týmy mohou v Sepangu testovat už 3. a 4. února - tedy v neděli a v pondělí, aby se mohly lépe seznámit s novou elektronikou Magneti-Marelli, kterou dodává Dorna ve své režii, tedy zadarmo, pro týmy CR, aby jim ušetřila náklady. Samozřejmě, že týmy mohou pokračovat v  testování MotoGP i od 5. do 7. února.
Italský tým Claiming-Rule Came Iodaracing manažera Giampiera Sacchiho - piloti Lukáš Pešek a Danilo Petrucci - se prvního testování v Sepangu s motocyklem Suter-BMW zúčastní se závodním motorem BMW-Kit3-Superbike, aby lépe porozuměl nové elektronice Magneti-Marelli. Tento motor má přibližně o 10 HP menší výkon jako tovární motory SBK této značky. Kroutící moment v dolní oblasti je ale dle odborníků o něco lepší. Motory této verze vydrží až 4500 km, zatímco nejnovější tovární motory BMW, které používají Marco Melandri a Chaz Davies - mají svůj limit do 1500 km. 

"Poslední test v Jerezu před startem nové sezony ale už budou mít naši piloti Danilo Petrucci a Lukáš Pešek k dispozici tovární motory - a samozřejmě během celé sezóny", vysvětlil celou situaci manažer Suteru Andreas Leuthe a dodal: "Možná je při mokrých podmínkách tento horší motor o něco lepší, uvidíme to při testech".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist