Do finále z první řady

Po velmi dobrých výkonech ve všech 4. trénincích odstartuje Tom do nejočekávanějšího závodu roku ze 4. místa.

6., 4., 5. a 4. místo. To jsou výsledky Thomase v zatím odjetých trénincích a kvalifikacích při GP Valencie. Každý z nich by s rezervou v závodě stačil na zisk mistrovského titulu. Zítra ale začne vše úplně znovu.
Tom nastoupil do posledního závodu MS plně koncentrován a jeho výkony mají jako vždy punc sebevědomí a jezdecké jistoty. Týmu se dařilo neustále optimalizovat nastavení motocyklu, které se ukázalo v dnešní kvalifikaci jako velmi dobré. Thomas dnes dokázal zlepšit svůj včerejší kvalifikační čas o 1 vteřinu, když ve svém posledním kole zajel 1’39,994 a zaostal za nejrychlejším Gadeou jen o 0,164 sekundy. Thomasův jediný rival v boji o titul Kallio obsadil 3. místo a překonal našeho pilota o 0,095 vteřiny. Celá kvalifikace byla velmi vyrovnaná a prvních 14 pilotů se vešlo do 1 sekundy.
Zítra je zapotřebí, aby Tom dobře odstartoval a držel se v úvodu ve vedoucí skupině. Další taktiku si zvolí sám dle vývoje závodu. Titul nezíská jedině v případě, kdy Kallio vyhraje a Tom dojede hůře než na 13. místě.
Thomas Lüthi:
„Se svým výkonem ve Valencii jsem zatím spokojen. V dnešní kvalifikaci jsem mohl být i rychlejší, ale ve svém rychlém kole jsem udělal drobnou chybu. Důležité je, že dokážu velmi rychlá kola zajíždět opakovaně. V zítřejším závodu chci dobře odstartovat a držet se vpředu. Do riskantních soubojů se ale pouštět nebudu. O další taktice se rozhodnu až v průběhu závodu dle toho, jak velká bude první skupina a jak moc bude celkové pole závodníků roztrhané.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist