Do dokonale stavebnice chybeji jeste nektere puzzle

Behem Grand Prix v Motegi by mely byt doplneny nektere dalsi puzzle, abychom ziskali dokonaly prehled o aktualnim stavu v kralovske kubature na rok 2007. A jak tedy vypada situace dnesnim dnem?

REPSOL HONDA
Daniel Pedrosa samozrejme zustava i na rok 2007. Ovsem vedouci muz sampionatu Nicky Hayden ma nabidku na velmi lukrativni smlouvu od Yamahy. "Ja se ale nyni plne soustreduji na zisk titulu mistra sveta. Muj plan do budoucna je, zustat u Hondy. Je ovsem treba vyresit nektere zalezitosti jak technickeho, tak penezniho razu. Vzdyt ani Honda neni se mnou uplne spokojena, cekala ode me jiste vice viteznych zavodu", je si sebekriticky jisty Nicky Hayden. A o co vlastne jde? American se nechce spokojit s tim, ze by cely vyvoj noveho motocyklu Honda V4 usmernoval pouze Pedrosa! A Nicky Hayden dale rikal: "Neposloucham radeji zadne famy. Ale pokud bych se s Hondou na rok 2007 nedohodl, rozhodne nepojedu mistrovstvi USA v Supersportech", smal se dale leader letosniho sampionatu.
A pokud by Hayden opravdu odesel k Yamaze, tak by ho nahradil dle vsech informaci Marco Melandri.
Jedno je ale jiste, Honda pojede v roce 2007 s motocyklem V4, projekt V3 je uz pouze minulosti. A novy motocykl uz nekolik mesicu testuji Tohru Ukawa a Tady Okada na okruhu v Tokachi. Tento okruh lezi v horskem Distriktu Hokkaido a je vzdalen od Tokia 3 dny cesty autem!
Satoru Hiroke, managing direktor HRC chce Pedrosu po GP v Motegi poprve nechat jet na novem motocyklu. A Hayden by mohl testovat pouze v pripade, ze by behem Motegi podepsal novou smlouvu. "Po finale ve Spanelsku dostane kazdy jezdec - ktery bude mit s nami podepsanou smlouvu na novy rok - moznost vyzkouset si novy motocykl Honda V4 - 800 ccm", vysvetlil dale Satoru Hiroke.
"Ze nemohu jet po Motegi novy motocykl, mi zas tak moc starosti nedela, je to pro me momentalne ta nejmensi starost", rekl dale Nicky Hayden.
GRESINI HONDA
Novym sponzorem by mela byt firma H3G (Hutchison Third Generation), ktery ma velke zastoupeni predevsim v Italii a v Australii. Takze vedle Melandriho by byl velmi vitanym jezdcem predevsim Casey Stoner. Ale Fausto Gresini by rad videl ve sve staji predevsim Shinya Nakana a hovori se i Carlosovi Checovi.
KONICA MINOLTA HONDA
Zde padaji jmena jako Hiroshi Aoyama - i kdyz uz udajne podepsal u KTM na dalsi rok, nebot se chce stat mistrem sveta -, dale Nakano, Melandri, Stoner ci Dovizioso - ktereho ale chce Honda jeste rok uchovat v Humangestu a ve dvestepadesatkach.
A dosavadni jezdec Makoto Tamada se zrejme bude stehovat do WSBK k Ten Kate Honde...!, misto Muggeridgeho.
LCR HONDA
Tento tym nema doposud zadneho hlavniho sponzora, Dovizioso a Stoner jsou nejvetsimi uchazeci, ale pokud LCR, respektive Lucio Checchinello nenajde penize, tak by jela Konica Minolta se dvema piloty.
KR HONDA
Zde se nic nemeni, Kenny Roberts jr. zustane jedinym jezdcem.
YAMAHA - tovarni tym
Valentino Rossi zustava, Nicky Hayden ma nabidku. Colin Edwards se uz musi poohlizet po jinem zamestnavateli, mozna i jine zavodni serii. Dvirka pro Stonera se zdaji byt zavrena.
TECH 3 YAMAHA
Zde je v potazu nekolik jmen, od dosavadniho jezdce Carlose Checy pres Eliase, Hofmanna az po Hiroshiho Aoyamu.
DUCATI MARLBORO
Loris Capirossi uz prodlouzil smlouvu na rok 2007 a jelikoz Hayden a Melandri s podekovanim odrekli, zda se, ze by laciny Gibernau mohl jeste rok zustat.
RIZLA SUZUKI
Zde se nemeni vubec nic, zustava jak John Hopkins, tak Chris Vermeulen.
KAWASAKI RACING
Randy de Puinet zustava, Nakanovi bude behem tohoto vikendu nabidnuta nova smlouva, znejici na 2 miliony dolaru. "Pokud ovsem bude Nakanovi nabidnuta Honda, pujde bohuzel pryc", je si celkem jisty sef Harald Eckl.
A v tom pripade se hodne nahlas uvazuje o Sete Gibernauovi!
PRAMAC DUCATI
Luis d´Antin rika: "Mame ve hledacku celkem sest jezdcu!, jsou to Alex de Angelis, Elias, Checa, Tamada, Haslam a take stavajici pilot Hofmann", a dale dodava, ze tym pojede v pristim roce na Bridgestone, stejne jako tovarni tym Ducati.
ILMOR TEAM
Zde se micha mladi se zkusenosti, jmena jsou nasledujici: Checa, McCoy, Edwards, ale take Alex de Angelis.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist