Divokou kartu pro Grand Prix v Motegi potvrdil Nakasuga

Vícenásobný motocyklový šampion Japonska Katsuyuki Nakasuga bude letos v říjnu součástí japonské Grand Prix jako jezdec prototypu YZR-M1 v barvách továrního týmu Yamalube Yamaha Factory Racing. Pro Nakasuga je to popáté v řadě, kdy pojede na domácí půdě závod na divokou kartu, kde zaznamenal nejlepší výsledek právě loni, když cílem projel osmý. Společně se závodem ve Valencii, kde byl v roce 2012 dokonce druhý, je letošní divoká karta jeho sedmým podnikem MotoGP.

Katsuyuki Nakasuga závodí v třídě JSB1000 japonského šampionátu All Japan Road Race Championship v sedle YZF-R1 týmu Yamaha Factory Racing a má velmi dobře nakročeno k zisku svého pátého titulu v řadě, sedmého celkově. Rovněž jel letos prestižní osmihodinový závod v Suzuce, kde byl v týmu společně s Polem Espargarem a Alexem Lowesem. Závod koncem července vyhráli a pro tři ladičky tak získali cenné druhé vítězství v řadě.

„Loni jsem si zlepšil výsledkové skóre v japonské Grand Prix, když jsem byl součástí první desítky a dokázal tak předvést jak jsme se s M1 zlepšili,“ řekl Katsuyuki Nakasuga a dále uvedl: „Také letos pracuji v rámci vývoje M1, ale jednou v roce mám tu šanci odevzdat své maximum a vyzkoušet své schopnosti v duelu se špičkovými jezdci z celého světa.“

„V minulém roce jsem měl poprvé možnost závodit společně s mými týmovými kolegy z osmihodinovky v Suzuce Polem Espargarem a Bradley Smithem, letos je mým cílem s těmito jezdci bojovat znovu,“
dodal odhodlaně japonský závodník Katsuyuki Nakasuga, který právě s Bradley Smithem a Polem Espargarem vyhrál Suzuku v roce 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist