Desátá GP sezony – Velká cena Rakouska

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Red Bull Rookes Cup je na Red Bull Ringu poprvé a bude tam slavit své jubilejní desáté výročí. Takže velká sláva, které bude přítomna řada osobností včetně prezidenta FIM, šéfa Dorny nebo jezdců, kteří prošli pohárovou soutěží a dnes slaví úspěchy v mistrovství světa.

V čele průběžného hodnocení je po šesti závodech sezony japonský jezdec Ayumu Sasaki, který má na kontě 119 bodů. Na druhé pozici je se 102 body Španěl Raul Fernandez, třetí v pořadí je Aleix Viu, jehož od vedoucí pozice dělí 32 bodů.

Jediný Čech v poli je Filip Salač, jemuž se v posledních kolech dařilo a třeba v Německu dokázal bodovat umístěními v první desítce. To mu teď vyneslo desáté místo, které ale sdílí s britským jezdcem Rory Skinnerem. Oba mají na kontě 32 bodů a na Top5 jim schází 15 bodů. Čtrnáctiletý Salač je prozatím nejlepší z nováčků letošního ročníku.

V pátek mají jezdci na programu tréninky a kvalifikaci. Sobota je dnem prvního závodu se startem v 16:30 hodin. V neděli je druhý závod, který startuje v 15:30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist