Desátá GP sezony – Velká cena Indianapolisu

Kapitoly článku

Moto2 – preview

Ve střední kubatuře budeme svědky další bitvy o vedení v průběžném hodnocení šampionátu, kde ještě nedávno vedl téměř padesátibodovým rozdílem Scott Redding (Marc VDS Racing). Britovi ale nevyšel závěr první poloviny sezony a přišel o téměř polovinu náskoku, který je nyní na hodnotě třiadvaceti bodů. Redding zatím bodoval ve všech devíti závodech a podobnou konzistenci by si měl udržet až do konce letošního ročníku. Důvod je prostý, jedině tak dokáže odrazit nápor svého španělského soupeře. Jen samotná konzistence v bodovaných závodech ale stačit nebude, musí závody také vyhrávat a vyvarovat se chyb, které by znamenaly ztrátu bodů nebo zranění.

Pol Espargaró (Tuenti HP 40) vstupuje do druhé poloviny sezony v pozitivní náladě a s velkým odhodláním vyhrát. Především je naprosto v klidu co se týče jeho budoucnosti, protože tu má minimálně na příští dva roky jistou u Yamahy v MotoGP. Teď se může s klidným svědomím vrhnout do souboje s Reddingem a letošní šampionát Moto2 vyhrát, protože je to pro něho poslední šance. Od Katalánska byl pokaždé na stupních vítězů a jeho nápor na Reddinga zastavila až měsíční letní dovolená. To umožnilo nejen jemu, ale také všem jeho soupeřům nabrat dech a uvidíme, jak se to projeví na výkonech jednotlivých závodníků.
Třetí v pořadí je Esteve Rabat (Tuenti HP Racing), který má osmaosmdesát bodů a na týmového kolegu má nyní ztrátu v podobě dvaatřiceti bodů. V Německu Rabat ošklivě havaroval a závod jel s velkými bolestmi. Natáhl si šlachy, zlomil kost v patě a letní přestávku musel obětovat rekonvalescenci. Pět bodů za Španělem je čtvrtý Dominique Aegerter (Technomag carXpert). Švýcarovi se daří, i když nemá zatím stabilně vyrovnané výkony, ale v Nizozemsku každopádně oslavil letos první umístění na stupních vítězů. Dva body za jezdcem Suteru je průběžně pátý Fin Mika Kallio (Marc VDS Racing), který je spolu s jeho dvěma výše jmenovanými soupeři v souboji o třetí místo v celkovém hodnocení šampionátu.

V průběhu letní přestávky přišel o místo v Gresiniho týmu Thai Honda PTT Ratthapark Wilairot, který byl nahrazen dalším talentem z Thajska Thitipongem Worokornem. Wilairot má svého kolegu trénovat nebo na něho dohlížet jako sportovní kouč, ale Thajec se měl v domácím tisku vyjádřit, že to s odchodem ze závodění nebylo z jeho strany tak jednoznačné.

Na divokou kartu se v domácím prostředí představí Američan James Rispoli (GP Tech), který jinak závodí v americkém národním motocyklovém šampionátu AMA Pro.

Moto2 – průběžné hodnocení: ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist