Desafío Extremo

Španělé Dani Pedrosa a Hector Barbera patří k těm jezdcům MotoGP, kteří nevydrží v klidu sedět. A tak v těchto dnech stoupají na Mount Blanc. A včera se to podařilo! Více v aktualizovaném článku.

MotoGP má nyní malou pauzu, neboť Grand Prix Maďarska na BalatonRingu byla odřeknuta a do Estorilu ještě trochu času zbývá. A motocykloví jezdci místo aby leželi na sluníčku u moře a třeba se opalovali, tak vyvíjejí různé sportovní aktivity. A tak například tovární jezdec Hondy Dani Pedrosa, jeho krajan a novopečený jezdec MotoGP u Aspara, Hector Barbera a vítěz Dakaru Marc Coma, se rozhodli zdolat jako horolezci Mount Blanc. 


Základní kemp byl rozbit ve francouzském Chamonix. Zde přivykali jezdci nejdříve vyšší nadmořské výšcea také zde absolvovali základy horolezeckého výcviku. Mezitím se také dostali cvičně do oblasti "l'Aigüille du Midi", ve výšce 3.842. A zde také 1 den přespali, jako návyk na řidký vzduch.  Opět následoval horolezecký výcvik, jak správně používat speciální výbavu a to u "Mer de Clace", tedy ve výšce 1 900 m.

Pokud bude dobré počasí, tak zdolání Mount Blancu je plánováno na dnešek nebo na zítřek. Ale předpověď není zrovna optimistická, takže je možný i návrat do základního tábora. Momentálně se nachází celá skupinka v kempu "Tete Rouge" ve výšce 3 167 m.


Jezdci MotoGP Dani Pedrosa a Hector Barbera společně s vítězem Dakaru Marcem Comou zdolali včera po 4 hodinách výstupu 4810 m vysokou horu Mount Blanc.


Provázel je přitom vítr o rychlosti 70 km/h a teplota -35 º.

Po hodně komplikovaném, ale úspěšném sestupu (experti jsou si zajedno, že nejtěžší na výstupu je totiž sestup) dorazila celá výprava do základního tábora v Chamonix a dále se vydali všichni domů. 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist