Denning doufá v další závodění

Dlouho nebylo jasné, zda Suzuki zůstane i v roce 2012 v MotoGP. Týmový manažér Paul Denning nyní vychází z toho, že vše zůstane při starém, tedy že Suzuki uvidíme ve startovním poli královské kubatury i příští rok.

Kubatura MotoGP pojede příští rok místo s motory o objemu 800 ccm s agregáty, které mají objem 1000 ccm. Dlouho už se také diskutuje o tom, že nejhorší ze čtyř továren v šampionátu, japonská Suzuki se chce se světem Grand-Prix rozloučit. Týmový manažér Paul Denning si je ale relativně jistý, že Suzuki v MotoGP i nadále zůstane: "Do konce července jsme měli dostat od továrny zprávu o eventuálním ukončení závodění na rok 2012. Jelikož ale žádná nepřišla, tak pokračujeme i nadále", řekl Denning pro GPWeek a pokračoval: "Myslím si, že Suzuki zůstane v MotoGP, ovšem jak a s jakým obsazením, není doposud vyjasněno. Docela možné je, že bude i nadále použit aktuální motocykl o objemu 800 ccm, což reglement umožňuje a tím se sníží náklady. Navíc by bylo možno použít stávajících zkušeností s tímto motocyklem a byly by možné i úspěchy. Suzuki udělala určitě pořádný krok směrem kupředu. Navíc v současné době je nereálné, vrátit se po několika rocích nazpět do mistrovství světa". 
Naproti tomu se zdá být odchod Suzuki z mistrovství světa superbiků víc než reálný. Po oznámení Yamahy v minulém týdnu se dá očekávat stejný krok i od Suzuki: "Je to prostě realita této série. Továrny vidí World Superbikes jako závody jednotlivých dovozců či importérů, než jako závody továren", vysvětluje Denning.
Alvaro Bautista, který se v minulých závodech prezentoval ve velmi dobré formě, dostane v Brně týmového kolegu Johna Hopkinse, který pojede na divokou kartu. Bautista jel dokonce v posledním závodě v Laguně Sece na umístění v Top-6. když předtím na Sachsenringu dojel  7, ovšem pád tyto jeho naděje zmařil.

Bautista tak dokázal, že se po komplikovaném začátku sezóny dostává opět do formy, kterou se prezentoval v předsezonních testech, ovšem po zlomenině stehenní kosti v tréninku na okruhu v Losailu, musel začátek sezóny vynechat.

"Jsem opět 100% fit a od prvního dne pojedu naplno. Je to skvělé, že po mé straně pojede i John. Můžeme si tak vyměnit informace. Jsem si jistý, že najdeme dobrý setup pro GSV-R a já pro to udělám maximum", říká před Brnem Bautista.
Pro Hopkinse to bude jeho druhý letošní závod v MotoGP, ten první jel v Jerezu, kde nastoupil místo zraněného Bautisty a skončil na velmi dobrém 10. místě. Hopper teď během tří víkendů pojede závody na třech různých motocyklech obutých do tří různých druhů pneumatik a to jistě nebude pro něho vůbec jednoduché. Přesto nastupuje Hopper do brněnského závodu s velkou dávkou sebedůvěry, neboť má za sebou velmi dobrou sezónu v britském šampionátu superbiků a také výborné hostování s wild card při světovém šampionátu superbiků, kdy stál na Pole position.

"Jsem hrozně rád, že jsem nazpět mezi "Big Boys" v MotoGP. Když jsem jel v Jerezu, tak to byl můj první závod sezóny  2011 a první po mém zranění vůbec, proto jsem dojel trochu vzadu. Nyní, když už jsem natankoval více sebevědomí, tak jezdím lépe. Cítím se správně nabuzen a navíc je Brno mou oblíbenou tratí", říká John Hopkins, který v Brně zajel v roce 2007 svůj nejlepší závod v MotoGP z celkového počtu 112 absolvovaných startů, když tehdy dojel jako druhý. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist