Den závodu v Brně - Informace pro diváky

Pro všechny, kteří se chystají v neděli do Brna na závody, je třeba připomenout, že je důležité svůj příjezd naplánovat tak, aby měli dostatečnou časovou rezervu. Zvýšené bezpečnostní opatření navyšují čekací časy při vstupu do závodního areálu Masarykova okruhu. Pokud chcete vidět kompletní program dne závodu a to v klidu a bez zbytečných komplikací, je třeba si přivstat. Program dne závodu Velké ceny České republiky odstartují v 8:40 hodin zahřívací tréninky, první závod má termín startu v 11 hodin.

Kvůli přísnějším bezpečnostním opatřením doporučuje Automotodrom Brno vyrazit na závody co nejdřív. „Doporučujeme dopředu si naplánovat, na jakou tribunu chtějí fanoušci jít, aby zbytečně neztráceli čas přechody po areálu. Znovu na všechny apelujeme, aby nechali doma zábavnou pyrotechniku. Ta bude při kontrolách zavazadel zabavována,“ upozorňuje manažerka závodu Radka Dvořáková.

V sobotu zaparkovalo v okolí Masarykova okruhu 7500 automobilů a 2800 motocyklů. Ve srovnání s loňskem počet parkujících vozidel klesl o 10 – 20 procent.

K dispozici jsou stále všechny typy vstupenek, které byly v prodeji i před víkendem. Vyprodané jsou pouze tribuny T3 a T5. Prodej začíná už v 6:30 hodin. „Pokud někdo ještě nemá vstupenku, doporučujeme vyrazit na závod s mírným předstihem. Vstupenky lze koupit na pokladnách u všech vstupů,“ říká marketingový ředitel Automotodromu Brno Michal Klouda.

Závod královské kubatury MotoGP startuje ve 14:00 hodin. Policisté při odjezdu fanoušků poprvé vyzkoušeli provizorně otevřít nájezd na dálnici směrem na Prahu na Kývalce. Pokud bude v neděli provoz silný, plánují toto opatření zopakovat. Dopravní situace by tak neměla být ve srovnání s předchozími roky horší. „Přesto všem fanouškům doporučujeme, aby neodcházeli hned po závodu MotoGP, ale podívali se i na závod Red Bull Rookies Cup, kde mohou fandit českému jezdci Filipu Salačovi. Po jeho skončení už budou východy z areálu i odjezdové trasy volnější,“ doplnila Dvořáková.

Podrobné informace - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist