Definitivně zrušeny Grand Prix v Argentině, Thajsku a Malajsii

V pátek FIM oficiálně potvrdila zrušení letošních podniků mistrovství světa silničních motocyklů, které se měly odjet v Argentině, Thajsku a Malajsii. Pro rok 2020 je nyní potvrzeno celkem 15 Grand Prix, jelikož je již jisté, že závěr sezony bude v Evropě spojen s datem 22.listopadu. Informace, kde tuto GP mají uspořádat budou zveřejněny 10.srpna.

Zpoždění sezony a současný stav s ohledem na onemocnění Covid-19 komplikují situaci a bylo velmi náročné dostat celý šampionát do zámoří. Nakonec bude letošní ročník otázkou evropských závodů. V pátek FIM potvrdila zrušení dalších tří zámořských podniků a to Velkou cenu Argentiny na okruhu Autodromo Termas de Rio Hondo, Velkou cenu Thajska na okruhu Chang International Circuit a Velkou cenu Malajsie na okruhu Sepang International Circuit.

V případě Thajska promotér Dorna prodloužil smlouvu s okruhem Chang International, kde se bude závodit minimálně do roku 2026.

Kromě zrušení tří Grand Prix je zároveň potvrzena poslední patnáctá Velká cena s termínem 20. až 22.listopadu. Kde tuto GP uspořádají mají zveřejnit 10.srpna, ale už teď se hovoří o tom, že by to mělo být portugalské Portimao.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Normik přispěl 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
Drajin přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
krysopes přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist