De Puniet: V Le Mans to nebude jednoduché

Pilot CR-Aprilia Randy de Puniet očekává na domácím závodě v Le Mans těžký závodní víkend pro jezdce s motocykly CR.

Doposavadní účinkování s motocyklem Claiming-Rule probíhá ze strany francouzského pilota Randyho de Punieta bezproblémově a úspěšně. Francouz byl v předsezonních testech nejlepším jezdcem s motocyklem CR a v kvalifikaci na Jerez nechal dokonce za sebou tři jezdce s motocykly Ducati, Karla Abrahama, Héctora Barberu a dokonce i továrního jezdce Valentina Rossiho.

Přesto zná 31-letý pilot velmi dobře slabiny svého motocyklu CR: "Závodění s motocyklem CR je hodně velký rozdíl, neboť s ním není možné jezdit úplně vpředu. Proto jsme si jako cíl dali skončit v celkovém hodnocení jako nejlepší Claiming-Rule-Team. Ovšem využíváme každé šance porazit nějaký prototyp. To se mně podařilo v kvalifikaci na Jerez. Během závodu to je ale daleko těžší, já jsem schopen zajet s mým motocyklem jedno rychlé kolo, ale ne celých 28".
"Tento projekt je velmi zajímavý. Dělá mně opravdu radost vyvíjet nový motocykl a doufám, že se nám podaří i nadále zmenšovat ztrátu na prototypové tovární motocykly. To ale musíme pracovat především na rámech Aprilia. Takže naše hlavní pozornost je zaměřena na šasí, i když i motor je potřeba vylepšit. Vycházím z toho, že po šesti nebo sedmi závodech dostaneme nějaké nové díly", prozradil jezdec týmu Power Electronics Aspar další směr vývoje motocyklu ART-Aprilia.

V nadcházejícím závodě MotoGP, kde pojede Randy de Puniet doma před svými fanoušky, ale nepočítá s tím, že by se motocykly CR nějak víc přiblížily prototypům: "Le Mans nebude pro piloty CR vůbec snadná záležitost, neboť je zde hodně rovinek. A nám chybí zrychlení, zde ztrácíme hodně důležitého času", vysvětluje de Puniet.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist