De Puinet se cítí před Brnem dobře

Na Sachsenringu po pádů těžce zraněný Randy de Puinet se cítí dobře a chce v Brně startovat.

Poprvé ve své kariéře jezdce MotoGP musel Randy de Puniet vynechat závod královské kubatury (77 závodů bez přestávky), když si na Sachsenringu zlomil holenní a lýtkovou kost, když se mu bohužel po jeho pádu nestačil vyhnout Mika Kallio se svou Ducati a nešťastně ho přejel.


Místo něho tak v Laguně Sece jel Hondu RC212V satelitního týmu LCR Američan Roger Lee Hayden a vybojoval 5 bodů za jedenácté místo.


Léčba zlomeniny však pokračovala velmi rychle a Randy de Puniet by se měl v Brně objevit na startu. "Léčení nejdříve probíhalo v kyslíkové komoře v nemocnici Saint Marguerite v Marseille a potom ultrazvukem v  Cannes", řekl o překvapivě rychlém průběhu léčení Rand y De Puniet.


„Nyní trénuji na ergometru a chci v Brně startovat", říká dále francouzský jezdec. O jeho definitivním startu však rozhodne pochopitelně až lékařská probídka ve čtvrtek v Brně na Masarykově okruhu.

O tom, že je Randy de Puinet hodně tvrdý borec, dokomentuje nejlépe skutečnost, že se vloni postavil na start brněnského závodu Grand Prix, ačkoliv si těsně předtím zlomil kotník a po paddocku se vloni pohyboval pouze o berlích. 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist