De Angelis nechce být náhradníkem za Rossiho

Mnoho jmen se objevilo jako náhradník za zraněného Valentina Rossiho, jedno z nich znělo také Alex de Angelis.

Mnoho jmen bylo diskutováno a uváděno v souvislosti se zraněním Valentina Rossiho v Mugellu. Mezi nimi pochopitelně i jméno Alexe de Angelise, který má za sebou dvě sezóny v MotoGP, a dokonce podiové umístění z Indianapolis 2009!, a který pro letošní rok nenašel angažmá v královské kubatuře a proto musel vzít zavděk Moto2. A právě sanmarinský jezdec se jako první jasně vyjádřil, že nechce být tím pilotem, který na několik závodů nasedne na Rossiho motocykl.


"Nikdo z mého managementu nejednal s Yamahou a ani nevedl nějaký rozhovor s Rossiho týmem. A ještě k tomu, já sám se o toto místo nezajímám a nemám momentálně důvod, opustit tým Scot. Jistě, rád bych se vrátil do světa MotoGP, ale ne jako náhradník", říká Alex de Angelis. 

Pozorní čtenáři našeho webu dobře vědí, že Alex de Angelis chtěl v minulém roce na podzim získat místo v týmu Hervé Poncharala - Tech3 Yamaha - místo Jamese Toselanda, ale Yamaha i francouzský tým dali přednost Benu Spiesovi. 

"Opustit tým RSM a nahradit nějakého jezdce na několik závodů, to není mé přání. Z jistého pohledu by to bylo jistě pěkné, ale pro mě také velmi riskantní. Mám plné ruce práce s motocyklem Moto2", říká dále Alex de Angelis, který po dvou pádech v závodech (Katar a Le Mans) a nepřipuštění na start (pád ve warm upu v Jerezu), konečně v Mugellu bodoval (11. místo) a druhý největší papírový favorit na titul mistra světa Moto2 (po Eliasovi) je tak nyní v MS kubatury Moto2 až na 21. místě. 


Odborníci jsou si ale zajedno: Náhradník za Rossiho vyjde z "vlastního domu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist