De Angelis do MotoGP, Pitt do Moto2

Tým Interwetten Honda oznámil svého nového jezdce do MotoGP místo zraněného Hiro Aoyamy. Bude jím loňský osmý jezdec šampionátu MotoGP, Alex de Angelis ze San Marina.

V Barceloně bylo včera oficiálně oznámeno, že Alex De Angelis nahradí od Grand Prix Německa Japonce Hiroshiho Aoyamu.

Ještě v pátek byly finanční požadavky Alexe De Angelise a nabídka týmovémo majitele  Daniela M. Eppa hodně rozdílné. Ovšem nakonec došlo k dohodě a jelikož také Honda Racing Corporation (HRC) požehnala této změně, tak Sanmariňan pojede Interwettenovou Hondu RC212V zraněného mistra světa 250 ccm Hiroshiho Aoyamy (zlomený hrudní obratel) minimálně 5 závodů a to od GP na Sachsenringu (18. července) do GP v Misanu (5. září). Ve smlouvě je ale zakotvena i eventuální možnost startu přo závodě GP Motorland-Aragón 19. září.


26-letý De Angelis doposud vyhrál ve své kariéře jeden závod GP ve třídě do 250 ccm (Valencia 2006), vloni skončil na motocyklu Gresini-Honda v MotoGP jako 8, když byl senzačně 2. v Indy a blýskl se i 5. místem na Phillip Islandu.


Na rok 2010 podepsal Alex De Angelis z nouze smlouvu s finančně hodně slabým týmem Scot Moto2, který má ještě peněžní závazky za rok 2009 - jak k jezdcům Takahashimu, De Rossovi či třeba k HRC. A tento tým dal De Angelisovi konkurence neschopný materiál jménem Force GP210. Jeho zatímní bilance je 25. místo a zisk 5 bodů. De Angelis si s sebou do týmu Interwetten bere i několik mechaniků, kteří už stejně několik závodů nedostali od týmu Scot peníze a v Silverstonu kvůli tomu dokonce stávkovali. 

De Angelis zná čtyřválec Honda RC212V ze dvou let působení v týmu Gresini-Honda a naposled jel na motocyklu MotoGP v listopadu 2009 při GP Valencie.

Týmový manažér Dani Epp je s řešením této situace hodně spokojen a říká: "Existuje jen několik málo jezdců, kteří umí jezdit motocykl MotoGP a De Angelis mezi ně patří!"

V Assenu a v Barceloně jel za tým Interwetten testovací jezdec Kousuke Akiyoshi (35) z Japonska, který ovšem zdaleka nestačí ani nejhorším stabilním jezdcům této královské kubatury. 


Alexe De Angelise by měl v kubatuře Moto2 nahradit současný jezdec seriálu BSB Andrew Pitt. Tento Australan začal sezónu v WSBK v rakouském týmu Reitwagen BMW, který se ale finančně po 3 závodech položil! Nyní jezdí Pitt za tým Motorspoint Yamaha na motocyklu Yamaha YZF R1 v britském šamionátu superbiků. Andrew Pitt je dvojnásobným mistrem světa supersportů 2001 a 2008.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist