David Salom od Misana místo Ivana Silvy

Překvapení přichystal tým Avintia Blusens , lépe známý jako BQR (zkratka pro "By Queroseno Racing"), který oznámil, že od Misana pojede druhý motocykl této stáje David Salom, doposavadní jezdec týmu Pedercini Kawasaki WSBK.

K dispozici bude mít tento Malorčan motocykl BQR-FTR vybavený motorem Kawasaki Ninja ZX-10R, jenž jezdil v první polovině sezoně 2012 Ivan Silva. Zkušený Španěl Silva zůstal svými výkony daleko za výsledky svého týmového kolegy Yonnyho Hernandeze, který dokázal vyhrát klasifikaci CRT v Indianapolis a celkově tam skončil na 9. místě.
Ivan Silva zůstane v týmu Blusens Avintia jako "testovací a rezervní jezdec", pro Davida Saloma to bude v MotoGP premiéra.

Zajímavostí je, že David Salom měl po zranění Joana Lascorze nahradit tohoto svého krajana v továrním superbikovém týmu, ale jeho aktuální stáj Pedercini Kawasaki k tomu nedala souhlas.
V mistrovství světa superbiků je satelitní pilot Kawasaki David Salom aktuálně na 21. místě, když nejlépe dojel naposled v Moskvě jako 10. o jedno místo před továrním značkovým kolegou Lorisem Bazem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist