David Salom bez obou motorek

Mallorčan David Salom byl ještě do minulých dnů hodně zaměstnaným mužem, ale najednou se hodně překvapivě ocitl bez jediné motorky. Nepojede už dále ani v týmu Pedercini Kawasaki finále v superbicích, a ani v Avintia Blusens další závody v MotoGP.

Představa Davida Saloma (ESP) byla následující: Nejdříve finále v superbicích ve francouzském Magny Cours s týmem Pedercini Kawasaki a potom dokončení sezony MotoGP v Avintia Blusens a eventuální angažmá v královské kubatuře s motocyklem CR jmenovaného týmu na rok příští

Ovšem realita je úplně jiná, během několika hodin je David Salom bez obou motorek!

Jeho dosavadní tým Pedercini nasadil v sezonním finále v Magny-Cours Itala Claudia Cortiho. 25-letý Ital - v roce 2009 druhý v šampionátu Superstock-1000-Cup - se tak po třech hodně průměrných rocích v Moto2 (2010-25., 2011-25. a letos prozatímně 10., ovšem za celou dobu pouze jedno podium) vrací nazpět na superbikovou scénu.
Salom samotný pak nahradil svého krajana Ivana Silvu v týmu CR Avantia Blusens a měl dojet kompletní sezonu. Ovšem v Misano skončil poslední a v Aragonu nedojel.

Střídal tak závody superbiků s motocyklem Kawasaki a pneumatiky Pirelli s motocyklem CR BQR-Kawasaki v MotoGP a s Bridgestonkami a to nikdy nedělalo dobrotu ani u lepších jezdců, než je tento 27-letý Mallorčan.

"Bylo mně řečeno, že moje služby už tým nepotřebuje", píše na svém twitteru Salom a dodává: "Samozřejmě, že moje výsledky nebyly dobré, ale podmínky v týmu také ne".

Mezitím se situace vyjasnila následovně: na testovacího jezdce degradovaný Ivan Silva pojede opět místo Davida Saloma. Oba dva Španělé jsou přáteli a Salom k tomu poznamenává: "Jsem s Ivanem kamarád, a vím že toto rozhodnutí nebyla moje záležitost, stejně jako předtím, když jsem začal jezdit místo něho v Misanu", vysvětluje dále Silva.

V zásadě je jasná jedna věc: V příštím roce pojede v týmu Hector Barbera - podepsal dvouletou smlouvu - a tím druhým by měl být ex-mistr světa Hiro Aoyama.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist