Dany Pedrosa vrátil Hondě vítězství

Bezmála po roce se postavil jezdec továrního týmu Repsol Honda na nejvyšší stupínek cílového pódia, stalo se tak po vítězství Daniela Pedrosy v Grand Prix Německa.

101 tisíc nadšených fanoušků sledovalo na okruhu Sachsenring v neděli odpoledne vítězství továrního jezdce Hondy Daniela Pedrosy. Španěl si po druhém místě v kvalifikaci bez větších problémů zajistil první místo v závodě, když po několika kolech ujel všem svým pronásledovatelům. V cestě za vítězstvím stanovil Pedrosa i nový rekord okruhu, když v šestém kole zajel čas 1:23,082. Za dohledu nového presidenta HRC pana Masumi Hamaneho si nakonec dojel Pedrosa pro vítězství s obrovským náskokem (13,166 sec.), který je na třídu MotoGP v této sezóně dost ojedinělý.
Dany Pedrosa (Repsol Honda)
Jsem dnes velmi, velmi šťastný. Toto vítězství bych rád věnoval týmu Repsol Honda a HRC, protože oni opravdu dlouho tvrdě pracovali bez toho, aby dosáhli lepšího výsledku. Jsem šťastný, že si udrželi motivaci a vyvinuli maximální úsilí v každém závodě. Nyní tedy dostali odměnu. Jsem rád také za fanoušky, protože oni mi dali velkou podporu, dokonce i když jsem nevyhrával. Závod se vyvíjel velmi dobře. Měl jsem dobrý start a hned od začátku mohl jezdit tvrdě. Byl jsem schopen vytvořit si malý náskok a začít závod z první pozice ovládat. Pneumatiky byly dnes dobré, Michelin odvedl dobrou práci, zvláště pak, když někteří jezdci měli v tomto směru potíže. Ke konci závodu byl již můj náskok velký a tak jsem mohl svou jízdu regulovat. Bylo to dobře, protože bylo velké horko. Tento výsledek trochu snížil můj odstup na vedoucí jezdce celkové klasifikace a to je dobré, ale opravdu důležité je, že znovu vítězíme. Doufám, že tento výsledek použijeme k tomu, abychom byli ještě silnější.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist